В новините
 
19.08.2008 08:38   Новината е видяна 5762 пъти
Първи Екофест Магията на Поморийското езеро

На 22 и 23 август 2008г., на открито край Музея на солта в Поморие, Зелени Балкани организира първия Екофестивал на Поморийско Езеро, който цели да представи пред широката публика очарованието на защитената местност и възможностите за алтернативен туризъм, с които езерото разполага. Гостите на фестивала ще могат да участват във фотопленер и фотосафари за заснемане на редки видове птици и вълнуващи пейзажи от влажната зона. Както за начинаещите, така и за опитните любители на бърдуочинга ще бъде осигурена професионална техника за наблюдаване на мигриращите птици от брега на солената лагуна. По-любопитните посетители ще могат да се потопят в солниците край езерото и да изпробват на място лечебните свойства на прочутата поморийска кал.

 

Екофилмфест и ще тече паралелно с развлекателната програма и изложението на продукти хармонично добити от езерото – лечебна кал и сол. Сред участниците в изложението са Българската асоциация за алтернативен туризъм, Асоциацията на парковете в България, Балнеохотел Поморие, Специализирана болница по рехабилитация, Поморийски солници АД, Фондация Зелен Бряг, местни пчелари, овощари, винопроизводители и други.
Специален гост на музикалната програма ще бъде попизпълнителят Искрен Пецов. В програмата ще вземат участие още детски танцови и музикални състави от Поморие и ученици от музикално училище “Панчо Владигеров” – гр. Бургас.
Една от най-вълнуващите атракции на фестивала ще бъде пускането обратно в дивата природата на птици излекувани в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани.
Гостите на събитието ще могат да се насладят на фотоизложба на професионални фотографи, както и на изложба на детски рисунки и апликации направени в дните на фестивала. Много игри и изненади очакват всички присъстващи.
Всички събития от програмата, както и осигуреният транспорт на 22 август от автогара Поморие и спирката пред община Поморие до езерото са напълно безплатни.
Фестивалът се организира под патронажа на вицепрезидента на Република България ген. Ангел Марин и с подкрепата на Европейската Комисия, Световна Банка, Глобалният Екологичен Фонд, Холандското Посолство и Демократичната комисия към Посолството на САЩ.

Радио Милена





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |