В новините
 
19.08.2008 11:17   Новината е видяна 3493 пъти
Приятели на морето” да бъде с международно участие

изобразително изкуство, което бе открито миналия петък в Художествената галерия “Петко Задгорски”, посочи евродепутатът Маруся Любчева. Това са самите приятели на морето, публиката и националният престиж на Бургас.
“Когато преди 4 г. възстановихме някогашната инициатива на художниците, имахме предвид точно това, че тук има среда за такива творци. И мисля, че не е нереално следващите издания да бъдат с международни участия”, заяви Любчева, която учреди награда за млад художник-дебютант в “Приятели на морето”. Заслужи я Христо Динев от Бургас.
И още една нова награда тази година, която инициира общината. За скулптурата “Свети Никола” бе отличен Димитър Рашков от Карлово, който посвети наградата на сина си и бургаската си снаха.
В раздела за графика журито с председател доц. Марин Добрев избра Красимир Зинин заради неговите “Глаголически знаци 1”, а живописец №1 стана Атанас Атанасов, който е нарисувал невероятен портрет на Христо Фотев. “Винаги съм искал да имам пластика на Огнян Петков, това е най-добрият начин”, пошегува се той, като получаваше статуетката “Бургаската Афродита”.
За оригиналната дървена пластика във формата на лодка, майсторена от вестник, награда получи ямболският художник Николай Караманов.

http://factor-bs.com/news-4699.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |