В новините
 
19.08.2008 18:21   Новината е видяна 5081 пъти
Кметът Арнаудов разпореди почистване на района край Варвара

Младежи от Франция, Чехия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и Белгия вече пети ден бивакуват край с. Варвара. Палатки, камиони и стотици леки автомобили са разположени на морския бряг от плажа на Варвара до строежа „Златна перла” и са окупирали над 80 дка частни земеделски имоти, всички попадащи в Природен парк „Странджа”. Биваците са групирани на лагери по националности. Най-много са френските и чешките младежи, които са пристигнали тук още в четвъртък вечерта . Сред бивакуващите има и българи..

     След подадени сигнали от жители на Варвара и Царево за невъобразимия шум, който се разнася от сборището във всички часове на денонощието , представители на РПУ- Царево  посетиха селището и съставиха няколко протокола за напускане, но младежите не изпълниха полицейското разпореждане. Кметът на Царево Петко Арнаудов помоли Ярослав Камас- съветник в Чешкото посолство у нас, за съдействие при разрешаването на проблема. В присъствието и на двамата на 18 август представители на РПУ-Царево и Гранична полиция отправиха предупреждения към чешките младежи да напуснат района до края на деня.

От вчера до днес 250 автомобила са напуснали мястото.

     Младежи от цяла Европа посещават красивата местност край Варвара от 5-6 години насам и броят им застрашително нараства всяка година. Те се организират по Интернет и тръгват към Варвара с камиони , натоварени с мощни уредби . Обединява ги страстта към техномузиката и красотата на тази част от крайбрежието , както сами споделиха.Това лято обаче присъствието им е масирано, тъй като идват от фест на любители на техномузиката в пограничен район между Полша и Германия, в който са участвали над 250 000 души. Младежите споделиха, че са избрали да се събират край Варвара, не само защото им харесва. Тук за разлика от която и да е друга европейска страна, къмпингували безплатно.

     Кметът Арнаудов сподели, че мероприятието не е съгласувано предварително с общинска администрация, поради  което не може да бъде осигурено спазването и на най-елементарни хигиенни норми. Той поставя въпроса и за това, каква е ролята на представителите на администрацията на Природен парк „Странджа” и защо бездействат в такава ситуация.Защо повече от четири дни нито един представител на дирекцията не е посетил мястото и не е поискал съдействие от общината, пита още кметът. Той припомни, че миналата година общината изрина тонове с боклуци от същото това място.

     Арнаудов разпореди от утре , 20 август, един камион и 20 служители от общинското предприятие „Чистота” да започнат почистване на терена край Варвара. Възниква въпросът кой ще поеме разноските по почистването, коментира кметът. – Много е лесно някой да си измие ръцете, като налага глоби, а през всичките тези четири дни да бездейства. В събота публично сме оповестили за проблема с технофеста, но никой не си помръдна пръста да помогне на общината. За сведение на РИОСВ – Бургас, веднага съм издал заповед, с която съм забранил достъпа на автомобили и каравани  до мястото”, уточни кметът. Там е осигурена денонощна полицейска охрана, която да следи за обществения ред.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |