В новините
 
21.09.2004 01:37   Новината е видяна 4546 пъти
Шестима номинирани за президентския приз "Джон Атанасов"
Тя се присъжда от държавния глава за втора поредна година в деня, когато е роден Джон Атанасов, чиято 100-годишнина чествахме през 2003-та.

Първият лауреат на наградата бе 26-годишният Преслав Наков от Велико Търново.
Тазгодишните кандидатури са постъпили от университети, научни среди и фирми, а номинираните са:

Светлин Иванов Наков (24 г.) миналата година получи грамота. В момента е докторант по информатика към СУ, председател на Българска асоциация на разработчиците на софтуер, консултант, хоноруван преподавател по компютърни науки в СУ "Св. Климент Охридски", научен сътрудник за Net Framework, Microsoft Research, Великобритания. Има многобройни награди и публикации.

Георги Койчев Митев (28 г.), който съвместно с инж. Койчо Митев е създал и заявил патентоване на изобретението "Метод за компютърен междуезиков превод". Изобретението е патентовано и съдържа теоретични изследвания за съставяне на цифрова писменост и последователност от операции за проектиране на софтуер за комуникация на майчин език.

Цветан Христов Христов (26 г.), докторант и системен администратор в Русенския университет. Автор на разработката "Софтуерна платформа за електронно обучение", която е тествана в МОН и е препоръчана за използване във висшите училища в страната. Участвал е в международни и национални проекти; има редица публикации.

Д-р Емануил Йорданов Атанасов (34 г.), чиито изследвания са в областта на теоретичната информатика. Има множество научни статии в реномирани международни списания. Получените от него резултати в областта на паралелните алгоритми и Grid като среда за паралелни пресмятания получават признания на много международни научни форуми и имат съществена практическа стойност.

Трифон Анчев Трифонов (21 г.), в момента специалист по информатика в секция по биомедицинска информатика в Централна лаборатория по биомедицинско инженерство към БАН и преподавател в СУ. Участвал е в научни проекти ("Обобщено-мрежови модели при разпознаване и синтез на образи и говор"), международни конференции; има редица публикации.

Николай Йорданов Недялков е студент по информатика в СУ, председател на Асоциация за информационна сигурност, консултант в Българска асоциация на разработчиците на софтуер, ръководител "Изследвания и разработки", "Информационно обслужване" АД и хоноруван преподавател по компютърни науки. Има значителен принос за разработването и изграждането на електронното правителство у нас.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |