В новините
 
28.08.2008 08:33   Новината е видяна 3146 пъти
Министър Чакъров разпореди ограничаване на водоползването по издадени разрешителни в цялата страна с цел осигурване на вода за битови нужди

Министър Джевдет Чакъров издаде днес заповед, с която разпореди да се ограничи водоползването от реки и подземни водоизточници по издадени разрешителни за водоползване в цялата страна с цел преимуществено да се осигури вода за битови нужди. Басейновите дирекции на МОСВ ще определят по-малки количества вода, които ще имат право да ползват собствениците на съответните разрешителни. Разпореждането на министъра е във връзка с възникналите заради засушаването проблеми с осигуряване на вода в много райони на страната поради маловодие на реки и понижаване на дебита и нивата на подземните води.
Джевдет Чакъров възлага на Басейновите дирекции на МОСВ и на дирекция “Води” да направят анализ и да предприемат действия за ограничаване на водоползването по разрешителните там, където се налага с цел да се осигурят необходимите количества вода за питейно-битовите нужди на населението. Също така Джевдет Чакъров разпорежда да се ограничи издаването на нови разрешителни за водоползване до 30 септември, с изключение на такива за питейно-битови нужди.
В срок до два дни четирите Басейнови дирекции на МОСВ трябва да обявят по кои разрешителни и с колко се намаляват лимитите за ползване на вода от съответния водоизточник.
Министерство на околната среда и водите




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |