В новините
 
31.08.2008 22:55   Новината е видяна 5852 пъти
Криминална хроника

Днес в Бургас няма разкрити престъпления, за които да ни информира техният пресцентър. За сметка на това,  както обикновенно,  има  доста кражби по черноморието:  

На 30.08.2008 г. В 07.15ч. в оперативната дежурна част на РПУ - Созопол е получено съобщение за извършена взломна кражба на ул.”Албатрос”. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в къщата чрез взломяване на алуминиева дограма на прозорец на първия етаж и извършило кражба на 1500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30.08.2008 г. в 09.00 ч.в оперативната дежурна част на РПУ - Приморско е получено съобщение, че за времето от 21.30 ч. на 29.08. до 09.00 ч. на 30.08.2008 г. от остъклена кухня  в двора на къща на ул. “Черно море”   е извършена кражба на система за домашно кино “Панасоник”  с 5 малки и една голяма тонколони. По случая работи РПУ – Приморско.

На 30.08.2008 г. в РПУ – Несебър е получено съобщение от 22-годишна  финландска туристка , че на 28.08.2008г около 22.20 ч. в магазин за обувки в курортен комплекс “Слънчев бряг” й е открадната дамската чанта с 20 евро, 700 лв., свидетелство за управление на МПС, две банкови карти, мобилен телефон и цифров фотоапарат.  "По случая работи РПУ – Несебър. 

На 30.08.2008 г. в 13.00 ч.в оперативната дежурна част на РПУ - Приморско е получено съобщение че на същата дата в златарски " магазин в Китен е влязъл непознат мъж и пожелал да закупи  златен ланец във вид на съединени халки –с тегло около 20 грама. При подаване на ланеца, непознатият го издърпал от ръката на търговеца и избягал.  По случая е образувано досъдебно производство.


Има и нападения по заведенията:

На 31.08.т.г. около 02.15 часа в РПУ Царево е получено съобщение за инцидент, възникнал в нощно заведение / бивша дискотека/, намиращо се в близост до Пристанището в Царево. Констатирано е, че в заведението са нахлули десетина маскирани младежи, които са започнали да нанасят материални щети по инвентара / хвърляли са столове, опитвали са се да счупят барплота/. Паралелно с това непознатите са нанесли побой и на няколко от посетителите, вероятно част от компания, която се веселяла в заведението. Възрастта на постаралите седем души, сред които и едно 18 годишно момиче,  е между 18 и 32 години.

Потърпевшите са откарани в бургаска болница, където е установено, че не са получили сериозни наранявания. След като им е оказана медицинска помощ са освободени за домашно лечение. Причините за инцидента, както и самоличността на маскираните нападатели са в процес на изясняване от служители на РПУ Царево.

Има и спец-акции:


За времето от 09:30 ч. до 18:00 ч. на 29.08.2008 г.  на територията на гр.Созопол и с.Черноморец е проведена специализирана полицейска операция за пресичане незаконното разпространение на стоки със защитени търговски марки с участието на служители на “Икономическа полиция” при РПУ – Созопол и представители на патентното ведомство. При проверка на търговски обект, на ул. “Одеса” в Созопол е установено използването на търговска марка "Адидас", без съгласието на правопритежателя. На материално-отговорното лице на обекта е съставен акт за установено административно нарушение от служителите на патентното ведомство.  Същото е предало доброволно 47 анцуга, 33 фланелки, 5 суичъра, 5   къси панталони, 22 шорти и 19 чифта чорапи,  всички с марка "Адидас". Работата по случая продължава.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |