В новините
 
06.09.2008 07:12   Новината е видяна 7050 пъти
Летен университет 2008 и Национални летни студентски игри Спортът – част от глобалната култура
Националното представителство на студентските съвети организира Национални летни студентски игри. Състезанията са от 5 до 10 септември, а домакин е учебно-спортната база на НСА "Васил Левски" в град Несебър.
Дисциплините, в които студентите ще вземат участие са: плажен футбол, плажен волейбол, стрийтбол, дълго плуване и лекоатлетически крос Целите и задачите на мероприятието са обусловени от мотото "Спортът - част от глобалната култура".
Освен спортни мероприятия е заложен и лекционен материал със съдействието на лектори от НСА. Ще бъдат изнесени беседи на тема "Културната норма - честна игра", интерпретирана не само като спортен манталитет, но и заложена в самосъзнанието на младите хора.
Друга тема на обсъждане е участието на българските студенти в "Международна олимпийска академия" Мероприятието се провежда под егидата на премиера на Република България Сергей Станишев.
На церемонията по награждаването гост ще бъде министърът на образованието Даниел Вълчев. Поканени официални гости са председателят на ДАМС Весела Лечева, професор Веселин Маргаритов, кметът на София Бойко Борисов, олимпийските шампиони по борба Георги Мърков и Петър Киров и други.
НПСС изказва благодарност на Община Несебър, ДАМС, Български спортен тотализатор, НСА, Черноморско Злато АД, евин, РПУ Несебър, VIT - Security.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |