В новините
 
14.09.2008 11:43   Новината е видяна 4250 пъти
ПУБЛИКАЦИИТЕ В СПОРТЕН ВСЕКИДНЕВНИК, ПРЕДИ МАЧА НА „ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС” С „ЛОКОМОТИВ” СОФИЯ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА И ПОГАЗВАТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ЕТИКА

По повод публикации от последните дни в спортната преса и някои от електронните сайтове, спортно-техническото ръководство и старши треньорът на ПСФК „Черноморец Бургас” Димитър Димитров, заявяват следното:


             Дни преди двубоя от петия кръг за първенството на А група между „Черноморец” и „Локомотив” София в някои „приятелски” настроени към нашия отбор издания се появиха най-меко казано смущаващи материали. Най-напред бе тиражирана версията, че съперникът ни „Локомотив” е цитираме „Съдийски отбор”. Тези твърдения на електронен сайт и в последствие излезли и  в спортен всекидневник не отговарят на истината. Нито ръководството на тима, нито старши треньорът Димитър Димитров по никакъв повод не са правили подобни изявления. Под камуфлажното и раздърпано покривало на опита за сензационен материал, авторите на гениалната идея може би са имали предвид, да вдигнат четивността на изданието си, но за сметка на истината и погазвайки журналистическата етика в материала си.


            Веднага след въпросната статия, за да се „дообогати” впечатлението от лагера на бургаския тим преди мача, излезе втори материал за „Пробитите играчи в „Черноморец”. По този повод старши треньорът Димитър Димитров заяви, че не се съмнява в морала на своите футболисти. Те са професионалисти и са го доказали в мачовете досега, затова той е сигурен, че всички, които излязат в този мач ще се представят максимално близо до върха на възможностите си. 


           Поредната неистина в тази насилена сага, поставя материал на спортния всекидневник от днес – събота, в който се твърди, че телефоните на играчите в отбора на „Черноморец Бургас” били иззети още от вчера, „като превантивна мярка срещу обезпокоителни обаждания”. Това твърдение също не отговаря на истината и може да бъде проверено веднага. А „глуповатата версия” според вестника, че играчите сами са предложили да си съберат телефоните е може би е нелепо хрумване на автора на статията, което няма връзка с реалността.


          Като заключение – вместо да се нагнетява напрежение и да се говорят откровени измислици, ние апелираме да се създава обстановка на позитивизъм около мачовете на българските отбори в първенството? Не е ли по-добре да се помисли как да се вдигне нивото на футбола, футболното ни съдийство, условията които предлагат стадионите ни, вместо да се подстрекават дребни страсти, целящи да всяват раздори и да тровят обстановката преди мачовете. Това освен ангажимент на собствениците на клубовете и футболната централа е и приоритет на медиите, които все по-професионално навлизат в отразяването на футболния живот в България.


      „Черноморец Бургас” е отбор, който решава мачовете си на терена, изцяло с футболни аргументи. Нашият съперник днес отборът на „Локомотив” София е доказан тим, участник в евротурнирите, а срещата е определена като едно от дербитата на кръга. В този двубой всеки може да бъде победител, както и да загуби. Това не означава обаче да загубим добрия тон и уважението към противника. 


      Ние играем „Феър плей” /”Честна игра”/.


      Добре би било и авторите на подобни материали да го знаят.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |