В новините
 
15.09.2008 15:10   Новината е видяна 3860 пъти
Община Бургас освобождава града от старите автомобили

Действията на Община Бургас за освобождаване на улиците и тротоарите на града от излезлите от употреба моторни превозни средства продължават. До момента са идентифицирани общо 136 стари автомобила, които са били маркирани с информационен стикер. 

Акцията е във връзка с действащата Наредба по управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на община Бургас. Тя предоставя на собствениците 14 – дневен срок, в който трябва доброволно да преместят автомобила си на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване на ИУМПС /излезли от употреба моторни превозни средства/. 

До сега са преместени доброволно 49 автомобила, а техните собственици няма да бъдат глобени за дългия престой на изоставените возила. 

На останалите ИУМПС са издадени заповеди на кмета на Община Бургас за принудително преместване, а на нарушителите са съставени актове и е наложена глоба в размер до 500 лв. Разходите за принудителното извозване към площадка за временно съхранение или център за разкомплектоване са също за сметка на собствениците на старите коли. 

Община Бургас призовава гражданите да предприемат необходимите мерки за транспортиране на старите возила до съответните центрове за разкомплектоване на автомобили. За съдействие те могат да се обръщат към Дирекция „Опазване на околната среда” на тел.: 84 38 91 като за услугата няма да се дължат такси. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |