В новините
 
16.09.2008 13:57   Новината е видяна 3855 пъти
Валери СИМЕОНОВ, председател на Общински съвет – Бургас: Може и да скъсаме с ГЕРБ. Митът, че „Атака” втвърдява ДПС е комунистическа измишльотина

-  Г-н Симеонов, в началото на новия политически сезон за Бургас работи ли според Вас  добре коалицията ГЕРБ - „Атака”? 
-   За съжаление решенията на Общинския съвет не  се изпълняват и не се работи както бихме искали. Аз очаквах да ми зададете въпроса за последната декларация на „Атака”, в която ние заявихме, че бихме желали полицейските участъци в кварталите Горно Езерово и “Победа” да бъдат изградени и те да започнат да функционират до следващата сесия, която е на 18 септември. Участъкът в Горно Езерово работи, а този в „Победа” е все още в насипно състояние.  Ние ще изпълним нашето обещание и ангажимент и ще преразгледаме коалиционната си политика с ГЕРБ , защото не мисля, че може безкрайно да се отлага откриването на такъв участък, хората в този квартал  страдат от съжителството с циганите.  Те са тормозени, малтретирани и дискриминирани, а общината имаше достатъчно време да приключи с този участък .
-   Какво означава, че ще преразгледате отношенията си с ГЕРБ, може ли да се разделите с тях в ОбС ?
-   Ние никога не сме се събирали в ОбС, но винаги сме подхождали с разбиране и сме подкрепяли всички инициативи на община Бургас, които са били в полза на града. Занапред не съм сигурен, че това ще продължава, по-скоро няма да е така.
-   Полицейският участък в Горно Езерово ли ви раздели ?
-   Нищо не ни е разделило, ние смятаме, че имаше предостатъчно време от февруари до септември  двата ремонта на няколко помещения да бъдат приключени. Няма оправдание - нито летният период, нито каквото и да е друго.  В момента продължава ремонтните дейности в „Победа”  да не са  приключили,  там просто общината трябваше по-бързо да насочи хора, става въпрос за един  ремонт,  който трябваше да приключи за 15 дни. Може  ли да чакаме  половин година?
-   Това ли е най-голямата болка на групата на „Атака” в Общинския съвет за  последните три месеца?
-   Ами те болките са страшно много, несвършените неща също не са малко. Аз предпочитам да спра да говоря за отношенията ни с ГЕРБ  и към общинската администрация. Дали сме си срок до декември, тогава ще направим един анализ какво е направено и какво не,  какви са били обективните пречки и тогава ще получите пълна информация за нашето решение.
-   Смятате ли, че по много от проблемите на града администрацията работи тромаво?
-   Да, за съжаление.
-   Вие, като председател на местния парламент, настоявате ли за един по-голям контрол върху  взетите решения, имате ли усещане, че те не се изпълняват?
-   Да, затова говорим, липсва контрол. Взимат се решения с мнозинство  и пълна подкрепа от всички други групи, те сами за себе си  са много хубави, но  няма изпълнение. Напълно разбираме тежкото наследство, което получи новата администрация, ясно ни е че хората в нея са същите и  не са  свикнали да работят с високо темпо. Помагаме им по всякакъв начин, лично аз колкото мога, но за съжаление, ако продължава това отлагане на взетите решения и на проблемите, негативите няма как да не се прехвърлят върху „Атака”. Ние ясно искаме да декларираме,  че сме самостоятелна политическа сила, добронамерена, полагаме усилия за решаване на проблемите, но ние не управляваме Бургас.
-  Обиди ли ви фактът, че ГЕРБ, СДС и ДСБ не ви включиха в подписката срещу правителството, която организираха в Бургас?
-   Не, защо?  Уважавам правото на всяка политическа сила да предприеме каквито си иска действия. Даже подкрепяме тази тяхна инициатива, защото тя води до едно по-добро бъдеще - без тройната коалиция. В никакъв случай няма обида, не са ни включили- това си е  тяхно право.
-   Питам Ви, защото  в други инициативи в Бургас бяхте заедно?
-   Да, но ние си имаме нашата политика, вие знаете за града на истината, който продължава да функционира пред Министерски съвет и президентство и ще работи до падането на правителството. На  ротационен принцип се сменяме там, наскоро бяха и хора от Бургас. Ние си водим нашия протест, те да си водят своя. Ще се радвам, ако постигнем резултат,  защото целта е една и съща -свалянето на антибългарското правителство.
-   От какво сте доволни през тези три месеца, за които „Атака” се отчете пред избирателите си вчера?
-   Горд съм, че общинските съветници от „Атака” се оказаха изключително отговорни хора, мислещи и  работещи само за Бургас, всеки от тях си е зарязал личните ангажименти и работи всеотдайно. Приятно съм изненадан и впечатлен от монолитността на групата на „Атака”, от единомислието и ентусиазма й.  Винаги мога да разчитам на всеки от тях.
-   Имате ли някакво решение, с което се гордеете най-много, че с него сте  помогнали и улеснили живота на бургазлии?
-   Да, много са решенията, които смятам, че са били полезни за Бургас и България, такова беше решението да се проведе референдум срещу петролопровода Бургас -Александруполис.  Гордея се с резултатите от него, те са страхотни. В никакъв случай той не беше провал. Имаше  избирателна активност, която надмина тази на  кметските избори. Получи се  резултат от 57,5 % против  изграждането на тръбата и се гордея  с него, както и с решението за  признаването на арменския геноцид. От Бургас тръгна вълната и почти половината общински съвети признаха  геноцида над арменците, защото това е присъда не само срещу  геноцида, който е извършвала турската държава върху арменците и признание за геноцида, който е извършвала спрямо българите. Признание и за антибългарската политика на ДПС. Това е вот срещу ДПС, той тръгна от Бургас. Гордея се и с това, че единодушно признахме трите момчета, защитили границата на България и ги избрахме за почетни граждани.
-  Позицията ви за полицейските участъци в Горно Езерово и „Победа” не води ли  до втвърдяване на електората на ДПС?
-   Електоратът на ДПС си е втвърден отдавна, аз не споделям тези анализи на социолози, че едва ли не „Атака” предизвиква  мобилизация на електората на ДПС. Той е съставен от 90 % изостанали, прости хора, те  са неграмотни, смятат с първите десет цифри. Те не могат да четат и пишат,  такива хора лесно се манипулират, това е електоратът на ДПС. Крайно време е да го кажем.  Стига сме говорили колко уважаваме турците, колко добри хора са. Българите също са добри хора. Всеки от нас има приятели и познати цигани и турци, в това число и аз -но това не ми пречи да казвам истината. Този електорат изкуствено се държи в невежество, ДПС  има интерес да пречи на приобщаването му към българската нация в българската държава.  Това е твърдият електорат на ДПС. Откъде ще дойде разширяването му? Отникъде. Кой ще влезе в ДПС? Ще влязат цигани, и то тези, на които се плаща, а не по някакви политически или морални причини. Техният процент не е повече от 7-8 , не може да бъде повече. Тезата за втвърдяване е комунистическа измишльотина, която цели удар върху „Атака” и злепоставяне. Тяхната схема се крепи на това, че ако я нямаше „Атака”, колко добре си живеехме с турците. Сега дойде „Атака” и ни скара, но няма такова нещо. Ние също много добре сме живели с турците, но с ДПС няма да живеем добре. А желанието на БСП е да е в добри отношения с ДПС, за да дели с тях  баницата , БСП ще живее добре и с дявола, за да граби българския народ. 

http://www.factor-bs.com/news-5484.html

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |