В новините
 
17.09.2008 07:53   Новината е видяна 5254 пъти
България и Франция ще подготвят нова културна спогодба

България и Франция ще започнат подготовката на нов проект за културна спогодба между двете страни. За това се споразумяха по време на срещата си министърът на културата проф. Стефан Данаилов, който е на двудневно работно посещение в Париж, и Кристин Албанел, министър на културата и на комуникациите на Франция.

Проф. Данаилов и г-жа Албанел обсъдиха приоритетите на Френското председателство на ЕС и двустранните отношения в областта на културата. Министър Данаилов изтъкна активната подкрепа на България за реализиране на програмата на Френското председателство в сферата на културата и аудио-визуалната политика, борбата с фалшифицирането и пиратството, както и богатата програма, с която страната ни в момента участва в Европейския културен сезон 2008.

Двамата министри се спряха и на някои конкретни проекти в областта на културата. През ноември 2008 г. в България ще гостува с две свои постановки Комеди Франсез, който в рамките на Европейския културен сезон ще обиколи всички европейски страни. На 13 и 14 ноември т. г. в Народен театър „Иван Вазов” Комеди Франсез ще представи едноактните пиеси „Ла Феста” от Спиро Шимоне, постановка на Галин Стоев, и „Смешните фантазьорки” от Молиер, постановка на Дан Жемет.

През първата половина на 2009 г. прочутият замък Венсан в Париж ще отвори врати за представителна изложба на над 100 уникални български икони и ръкописи.

Министър Данаилов покани Кристин Албанел да посети България. Тя прие поканата с думите: „Бих била благодарна да открия страната ви и нейното уникално културно наследство”.

Министерски Съвет на Република България





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |