В новините
 
23.09.2008 13:10   Новината е видяна 3540 пъти
Депутатите искат ново законодателство, което да осигури финансова стабилност
Депутатите отправиха официално искане към Европейската комисия да предложи ново законодателство, което да подобри регулацията на финансовите пазари, особено ще се касае до хедж фондовете и фондовете за дялово участие. Те настояват също така да се предприемат мерки за справяне с причините, довели до кредитната криза.
 
В доклада на Poul Nyrup Rasmussen (ПЕС, Дания), приет днес с 562 гласа "за", 86 "против" и 25 "въздържали се", Парламентът иска да се предприемат серия от мерки, свързани с хедж фондовете и фондовете за дялово участие. Друг доклад в тази област - на депутата Klaus-Heine Lehne (ЕНП-ЕД, Германия), приет също днес, разглежда въпроса за прозрачността на институционалните инвеститори.
 
По въпроса за финансовата стабилност, капиталите и регулаторното покритие, докладът на Rasmussen иска, сред другите предложени мерки, капиталовите изисквания да бъдат задължителни за всички финансови институции (включително и за инвеститорските фондове) и да отразяват риска от вида дейност, експозициите и контрола на риска. Трябва да има по-добра съгласуваност между интересите на инвеститорите и първоначалните създатели, като първоначалните създатели трябва да запазят представителен дял от секюритизираните си продукти.
 
Докладът на Klaus-Heine Lehne продължава в същата насока, като иска договорните условия да бъдат прилагани по отношение на алтернативните инструменти и да съдържат "недвусмислено оповестяване и управление на риска", както и да се въведе пълна прозрачност на системите за възнаграждение на ръководителите (включително опциите за акции), чрез официалното им одобрение от общото събрание на акционерите на дружеството.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |