В новините
 
06.10.2008 05:39   Новината е видяна 4424 пъти
40 златни медала на Есенния панаир, премиерът приветства победителите

40 изделия влязоха в групата на „златните” експонати на Международния технически панаир. Продуктите на 20 български и 20 чуждестранни компании получиха златни медали на тържествена церемония в Конгресния център на панаирния комплекс на 1 октомври вечерта. В конкурса се състезаваха 82 иновативни продукта на 61 фирми. 

211 новости, от които 46 световни, са по щандовете на ЕСЕН 2008 и привличат хиляди посетители. През първите 3 дни те са били над 20 000 дневно.  Всяка сутрин десетки хора окупират вратите на панаирния комплекс заради големия интерес към изложението. То ще продължи до 4 октомври с участието на 3202 фирми от 45 държави.

“Златното отличие на панаира е жалон, който бележи изминатата дистанция и посоката на развитие. Затова искам да приветствам българските и чуждестранните компании, които  получават златни медали от ЕСЕН 2008”, се казва в специалното приветствие на министър-председателя Сергей Станишев.  „Отправям своите поздрави и към всички участници в деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който се налага като най-значимия в Югоизточна Европа – заявява премиерът - Вие очертавате новата бизнес карта на региона. На нея  България заема все по-важно място. Това е резултат от усилията и на правителството, и на бизнеса, и на стотиците хиляди малки и големи фирми, чиито успехи са успехи на цялата държава.”

Нашият национален изложбен център се превърна в територия, на която българските компании демонстрират своя европейски облик, а чуждестранните намират достойни партньори в България, добавя Станишев и пожелава на всички да осъществят новите си идеи, „за да можем на ЕСЕН 2009 да раздадем и повече златни медали”.

Панаирните отличия бяха връчени от министрите на транспорта и на екологията Петър Мутафчиев и Джевдет Чакъров, от областния управител на Пловдивска област Тодор Петков и кмета на Пловдив Славчо Атанасов, от изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов, заместник-председателя на Съвета на директорите на дружеството Степан Ерамян и члена на борда Александър Константинов, изпълнителния директор на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Стефан Хаджиниколов. Водещ на церемонията бе Ники Кънчев, а за гостите пя Васил Найденов.

Сред наградените със златен медал бе и пловдивска фирма  с персонал от 5 човека.  „В  бизнеса няма малки и големи, когато говорим за предприемчив дух  – изтъкна в приветствието си главният директор на панаира Иван Соколов. Фирмите са еднакви в стремежа си да бъдат на предната линия на конкуренцията.  Благодарение на него демонстрирахте върхови постижения, които бяха оценени по достойнство от конкуренти, партньори и клиенти.”

За трети път на сцената на медалистите се качи волейболистът Любо Ганев. „Бях се зарекъл да спечеля повече медали от бизнеса, отколкото от спорта. Тук, в панаира, успях да осъществя част от мечтите си”, каза легендарният спортист.  Според представител на фирма „АДД-България” панаирът в Пловдив се превръща в център на високотехнологичния бизнес.

Качествата на продуктите в конкурса за златни медали  оценяваше 17-членна Централна комисия и комисии в 6 раздела: машиностроене; информационни технологии и продукти, телекомуникации, офис техника; траспорт и автосервизно оборудване; електроника и електротехника; енергетика и екология, технологии и управление на водите, химическа промишленост; строителство. Председател на журито беше Борислав Георгиев, който е и и.д. председател на Държавната агенция по метрология и технически надзор.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |