В новините
 
09.10.2008 07:26   Новината е видяна 4503 пъти
Работна среща с представители на туристическата индустрия
На 8 октомври се проведе работна среща при вицепремиера Ивайло Калфин, отговарящ в правителството за туристическата индустрия, на която присъстваха Ветко Арабаджиев, председател на Съюза на инвеститорите в туризма, Петя Славова, председател на Съюза на българската туристическа индустрия, Георги Гергов, председател на Националната конфедерация на туристическата индустрия и Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм.
 
Поводът на срещата беше конституирането на държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на туризма към Министерски съвет. Вицепремиерът Калфин и представителите на туристическия бизнес са се договорили първото заседание на комисията да се проведе в началото на ноември. Акценти на срещата ще бъдат: промените в Закона за туризма, Националната стратегия за развитие на българския туризъм до 2013 г., рекламата на България като туристическа дестинация и възстановяването на информационно-туристическите центрове на страната ни в чужбина.
 
Председател на държавно-обществената консултативна комисия е г-н Ивайло Калфин, заместник-председател е г-жа Анелия Крушкова. От страна на правителството в комисията ще участват осем министри, чийто ресори са пряко свързани с туристическата индустрия. Ще има представител и на Национално сдружение на общините в България.
 
Най-напред проблемите на туристическата индустрия ще се дискутират на експертно равнище в Националния съвет по туризъм, който трябва да се превърне в работещ орган. Неговата първа сбирка ще бъде на 18 октомври. Ще бъде поставен за разглеждане въпроса за нови критериите за браншовите организации, които да бъдат вписвани в националния туристически регистър и бюджета за националната реклама.
По-сетне основните теми, постигнати с консенсус, ще бъдат представяни от г-жа Анелия Крушкова пред държавно-обществената консултативна комисия, чиито решения ще носят задължителен характер за министрите.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |