В новините
 
09.10.2008 07:38   Новината е видяна 4263 пъти
След проверката: Пречиствателната станция в Синеморец никога не е работела

Проверката, разпоредена през август от министъра на околната среда Джевдет Чакъров за пречиствателната станция в с. Синеморец, установи, че никога не е работела. Експертите са констатирали, че непречистените води от канализацията на селото се изливат направо в морето чрез т.нар. довеждащ колектор. Кметът на Царево Петко Арнаудов и главният архитект на общината Димитър Алексиев обаче са разрешавали строителство, все едно че пречиствателната станция в Синеморец работи на пълни обороти.

В резултат на проверката на кмета на Царево Арнаудов е съставен акт за 3 хил. лв., съобщиха от екоминистерството. Глоба от 1000 лв. е наложена и на главния архитект Алексиев. Причината за санкциите са разрешителните за строеж, издавани в противоречие със Закона за водите, обясниха от ведомството на Джевдет Чакъров. Кметът Арнаудов смята да обжалва решението. "В Синеморец никога не е имало пречиствателна станция, а само експериментален пречиствателен модул, за който не сме сигурни, че е изпълнявал функциите си", уточни той. Арнаудов призна, че нито един от новите хотели и апартаментни комплекси в селото няма собствен пречиствателен модул.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |