В новините
 
15.10.2008 16:50   Новината е видяна 4151 пъти
Народното събрание – гарант за отговорна държава е темата на открита дискусия, която ще се проведе в парламента

„Народното събрание – гарант за отговорна държава” е темата на открита дискусия, която ще се проведе в парламента на 15 октомври 2008 г., от 14.00 часа, в зала „Изток”. Форумът е организиран съвместно от Народното събрание и Центъра за изследване на демокрацията. Дискусията ще бъде открита от председателя на българския парламент Георги Пирински и директора на Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията д-р Мария Йорданова.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени на форума, са „Народното събрание и независимостта на България” и „Върховенството на Закона – мерило за отговорна държава”.

Върху ролята на парламента за правовия ред в държавата ще акцентира в изказването си проф. Снежана Начева, член на Конституционния съд. Председателят на Управителния съвет на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев ще говори на тема «Демократичният правов ред – илюзия или реалност». Йорданка Гешева от Института по история на БАН ще представи доклад за 14-то Народно събрание и утвърждаването на Независимостта на българската държава през 1908 – 1909 г. Доц. д-р Динко Динков от Катедра Международни отношения на УНСС ще фокусира вниманието на участниците върху „Отговорността на Народното събрание за независимостта на страната в съвременните условия”.

Във форума ще участват народни представители, конституционалисти, социолози, политолози и учени. Гост на дискусията ще бъде бившият специален пратеник за Балканите посланик Робърт Гелбард, който е в България по покана на Центъра за изследване на демокрацията.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |