В новините
 
15.10.2008 17:35   Новината е видяна 4797 пъти
В Общината разписаха новия КТД на социалните работници

Новият колективен договор на служителите в социалните заведения към Община Бургас бе разписан днес без възражения от двете страни по него. Съдържанието на документа е подготвено от зам.-кмета на община Бургас д-р Лорис Мануелян, директора на дирекция „Здравеопазване, социални дейности и спорт” д-р Ивайло Димитров, нач.-отдел „Социални дейности” Мая Казанджиева, Румяна Колева – председател на синдикална организация „Домашен социален патронаж” и Николай Димитров – председател на синдикална организация при дом „Коджакафалията”. Двамата синдикални лидери потвърдиха, че за първи път от много години КТД е подготвен в условията на ползотворен диалог и коректност при преговорите за отделни текстове в него.

Договорът урежда трудовите и осигурителните взаимоотношения между Община Бургас, представлявана от кмета Димитър Николов, и служителите в Домашен социален патронаж, ДСХ „Цвета и Ана Върбанови”, Защитено жилище /ЗЖ/ за хора в риск, ЗЖ за хора с умствена изостаналост, Център за социална рехабилитация на хора със зрителни увреждания, Обединено счетоводство за обслужване на социални заведения, ДДЛРГ „Коджакафалията”.
В новия КТД са договорени: размер на допълнителен платен годишен отпуск за работа при специфични условия на труд; регламент за получаване на допълнителни трудови възнаграждения към основната заплата. Предвидена е възможност за двукратно връчване на парична награда – за Деня на социалния работник и за Коледа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |