В новините
 
16.10.2008 16:20   Новината е видяна 3665 пъти
С филм отбелязваме 85-годишнината от рождението на Апостол Карамитев

С поредица от инициативи Община Бургас ще отбележи 85 годишнината от рождението на големия български артист Апостол Карамитев. Началото ще бъде поставено на 17 октоври /петък/ от 11.30 ч. с поднасяне на цветя на паметника на актьора в Морската градина на града. Гражданите ще имат възможността да чуят думи за живота на видния бургазлия от неговия син Момчил Карамитев и ученика му – Юрий Ангелов.

Втората част от събитията посветени на годишнината от рождението на актьора включва прожекция от 19.15 ч. в кино „Тракия” на филма „Нощта срещу 13-ти”. Филмът е създаден през 1969 г., от режисьора Антон Маринович, по сценарий на Александър Хаджихристов. В ролите освен Апостол Карамитев, участват Коста Цонев, Георги Георгиев-Гец, Иван Андонов, Йордан Спиров и др. Преди прожекцията Момчил Карамитев ще представи кратка история около създаването и съдбата на филма. Цената на билета е 5 лв.

Апостол Карамитев е роден на 17.10.1923 г. в Бургас. Завършил е актьорско майсторство във ВИТИЗ. Ученик на Б. Дановски, той специализира режисура в Москва, Ленинград, Прага и Варшава. Дебютира във филма „Утро над родината” (1951 г.).
Играе в: „Любимец 13” (1958 г.), „Специалист по всичко” (1962 г.), „Рицар без броня” (1966 г.), „Бялата стая” (1968 г.), „Сватбите на Иван Асен” (1975 г.) и много други.
Карамитев участва в първото българско цирково вариете, обикаля страната с рецитали на народни песни и приказки от Каралийчев, занимава се и с театрална режисура.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |