В новините
 
22.10.2008 23:39   Новината е видяна 4950 пъти
Четири елитни математически отбора от Русия ще гостуват в Бургас през февруари

Гостите ще вземат участие в Националните зимни математически състезания, съобщиха вчера от Природоматематическа гимназия „Н. Обрешков“. Визитата е резултат на големия интерес към представителите на бургаската гимназия, взели участие в деветнадесетото издание на Руския фестивал на младите математици. Той се проведе от 10 до 17 октомври в курорта Адлер край Сочи с участието на общо 18 отбора, единственият чужд от които бе бургаският.

След четирите кръга на турнира възпитаниците на ПМГ - Мартин Марков /капитан/, Евгени Иванов, Александър Макелов, Диляна Минчева, Ани Иванова, Драгомир Кичев и Илиана Пенева завоюваха престижното пето отборно място. Изключително силното им представяне намери своето изражение в специалната грамота на отбора за отлично представяне във висшата лига “Стратегия” и в двата приза за Мартин Марков – І награда за най-добър реализатор (ученик, допринесъл най-много точки за отбора си измежду всички участници в турнира) и за най-добър капитан.

Тазгодишното бургаско участие във фестивала е второто за цялата му история. А при първото появяване на ПМГ на форума преди 18 години в отбора е включен известният Николай Валериев Николов, който днес е професор по математика. На изключително силния турнир участваха 13 национални състезатели от Русия, носители на 11 златни медала от международните олимпиади по математика през последните 3 години.

За участие на състезанията догодина в Бургас се готвят четирите руски отбора, изпреварили в Адлер бургаския - победителите от лицея по математика към Московския държавен университет “М. Ломоносов”, финалистът и четирикратен досегашен победител във фестивала отбор „Петербург 11“, съставът на ЦДМО  „Курган“ и отборът на Краснодар от математическата школа “Бернули”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |