В новините
 
19.08.2004 08:48   Новината е видяна 3821 пъти
България направи 1:1 с ЕЙРЕ при дебюта на Стоичков
България завърши 1:1 при дебюта на Христо Стоичков като национален треньор в контролната среща с Република Ирландия.

Първи гол за националния отбор вкара младият нападател на Лече Валери Божинов, който изравни резултата в 70-ата минута.

Домакините откриха резултата в 15-ата минута с гол от пряк свободен удар на Анди Рийд. Той центрира от фаул, Клинтън Морисън заблуди българите, че ще играе с топката, но не го направи и топката отскочи пред вратаря ни Здравков и влезе в мрежата.

Още в 30-ата секунда обаче българите можеха да се поздравят с гол, ако Димитър Бербатов беше отбелязал сам срещу вратаря. Бербо получи отлична топка от Радостин Кишишев, излезе сам срещу вратаря Шей Гивън, но изпрати топката край страничната греда.

Десет минути по-късно дойде и първото сериозно положение за домакините и то бе създадено от Лиъм Милър. След негов пас Морисън стреля с глава, но Здравков спаси.

В 39-ата минута Радостин Кишишев отново създаде добро голово положение пред Валери Божинов, той навлезе в наказателното поле, но се забави и топката бе избита в корнер от Кени Кънингам.

Кевин Килбан имаше две възможности за гол през първата част - веднъж с глава и веднъж опита далечен удар, но и двата пъти Здравков отрази ударите.Домакините натиснаха и веднага след началото на второто полувреме, но Морисън и Стивън Кар не бяха убедителни пред нашата врата.

До края на срещата българите напипаха верния ритъм и влезлите през втората част с изключение на Емил Гъргоров показаха добри идеи и агресивност. Изравняването на резултата дойде в 70-ата минута.

Тогава Валери Божинов с топовен шут простреля Шей Гивън след центриране от дясно и сваляне на топката от Манчев. Малко по-рано Христо Янев, който заслужава отлична оценка заради активността си в атака, пробва далечен удар, но ирландският вратар изби в корнер.

Съставите:

Република Ирландия: Шей Гивън (71-Патрик Кели), Стив Финън (71-Алън Куин), Джон О"Шей, Кени Кънингъм, Гари Дохърти (46-Гари Брийн), Рой Кийн (63-Греъм Кавана), Лиъм Милър (52-Стивън Кар), Кевин Килбан, Деймиън Дъф, Анди Рийд, Клинтън Морисън (63-Джонатан Макен)

България: Здравко Здравков (46-Димитър Иванков), Радостин Кишишев, Росен Кирилов, Георги Марков, Илиян Стоянов (64-Елин Топузаков), Чавдар Янков (77-Мартин Камбуров), Стилян Петров, Мариан Христов (46-Христо Янев), Здравко Лазаров (56-Владимир Манчев), Валери Божинов, Димитър Бербатов (46-Емил Гъргоров)

След мача:

Емил Гъргоров: Хубаво е, че вкарахме този гол, но съжалявам, защото можехме да победим. Доволен съм от дебюта си.

Здравко Лазаров: Мисля, че направихме добър мач. Добре играхме, можеше и да победим. С оглед на показаното резултатът е реален. Първата част допуснахме глупав гол, но през второ полувреме се представихме по-добре.

Стефан Капралов: Трябва да бъдем доволни от това ново начало. Хареса ми играта на момчетата, те се предствахи като колектив, макар и доста нови имена да имаше в него. Винаги съм бил оптимист и се надявам, че успеем в световните квалификации.

Боби Михайлов: Играхме добре с доста нови имена в отбора. Аз обаче съм много доволен от включването на всички, но персоналин оценки наникого няма да правя. Давам отлична оценка на треньора.

Радостин Кишишев: Нормален приятелски мач. Видя се, че има потенциал в отбора. И най-радващото е, че младите го показаха срещу големите играчи в тима на ЕЙРЕ. Можеше да спечелим ако бяхме вкарали нашите положения, които бяха по-чисти от тези на ЕЙРЕ.

Димитър Бербатов: Получи се приятен мач, хубавото е, че успяхме да изравним играта и да вкараме гол. Пожелавам още много попадения на Божинов в националния отбор. Бях се разбрал с ръководството на Леверкузен да играя само едно полувреме заради проблемите с веждата. Подцених положението в първата минута, защото бях 100% сигурем, че ще вкарам.

Валери Божинов: Щастлив съм, защото при първия мач на новия треньор ние дадохме всичко от нас и се представихме добре. Направихме добър мач и можехме да победим. Нашата цел е да обиграем отбора и да се класираме на Мондиал 2006.

Стилян Петров: Всички се включиха много добре. Младите влязоха и играха със самочувствие. През второто полувреме заиграхме по-силно и заслужено гол. Божинов вкара прекрасен гол. Ицо подкрепя всички и ни каза, че ще разчита на всички, но ще играят тези, които са най-добре подготвени.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |