В новините
 
03.11.2008 17:20   Новината е видяна 5270 пъти
Кроят екшън план за туризма ни

Това, че страната ни се наложи като евтина дестинация, може да се окаже печеливш коз за следващия сезон

През тази година приходите от чуждестранни туристи са 1,453 млрд. евро.

Единственото спасение за родните хотелиери пред задаващата се финансова криза у нас е да поддържат ниските цени на нощувките, смятат туроператори. Това, че страната ни се наложи като евтина туристическа дестинация през последните години, може да се окаже и печелившият ни коз, прогнозира през седмицата и шефът на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. До две седмици ДАТ ще изготви екшън план с действия за най-адекватна реакция на туризма ни към задълбочаващата се световна криза.

Средно по 28,44 евро дневно плащат чужденците за туристически пакет у нас, стана ясно от проучване, поръчано от ДАТ. Почти двойно - 45,77 евро дневно, дават за нощувка и храна чужденците, които сами организират почивката си у нас. Средно гостите от чужбина остават в курортите ни 9 дни.
“Свиването на потреблението на туристически продукт е в глобален мащаб. Не може да си правим илюзия, че тази тенденция ще подмине страната ни, категоричен е шефът на “Alltours” и Чедок за България Венцислав Танчев.

През следващия месец започват записванията от немските туристи, които са най-многобройни по морето. В средата на ноември картината за следващото лято ще бъде ясна по отношение на този пазар. Според Танчев отливът от британците, ирландците и скандинавците ще се усети още по-силно през следващия сезон. Родните хотелиери са завишили средно цените си за следващото лято с 3-4%, което е незначително.
“Чуждите туристи обаче са крайно чувствителни на тема цени, надявам се това поскъпване на пакетите да не се отрази негативно за лято 2009 година”, каза още той.
Според него записванията на полските туристи също ще бележат ръст през бъдещия сезон по морето.

Източник: в. "Фактор"





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |