В новините
 
04.11.2008 17:08   Новината е видяна 5214 пъти
Несебър с повече яхти от Хамбург

Компаниите затягат лизинга, искат аванс от поне 36 хиляди евро

Лизинговите компании на тузарски лодки увеличиха първоначалната вноска при покупка на лодка от 20% на 30% от стойността й.  Мярката е предприета заради световната финансова криза. Есенните месеци са предпочитани от местните богаташи да инвестират печалбите от летния сезон в покупката на морски лимузини. Това съобщиха от компания Hypo Alpe-Adria-Leasing, финансирала покупката на близо 100 луксозни лодки у нас на обща стойност над 50 милиона евро. Най-скъпата яхта е за 20 милиона евро, а най-евтината - за 120 000. Така родните баровци вече трябва да са готови да изкарат първоначално от джоба си поне 36 хиляди евро в брой.

Според Hypo обаче кредитната криза не засяга пряко този луксозен сегмент – продажбите на суперяхти са се удвоили от 2000 г. досега. У нас само за една година е отчетен ръст от 30%. Наблюденията на  компанията през последните няколко месеца показват, че българските клиенти стават все по-информирани за видовете яхти на пазара и все по-претенциозни. Милиардерите по света и богаташите у нас обаче имат един проблем - те трудно успяват да намерят къде да паркират яхтите си през зимата.

Според проучване на  доброволческото сдружение БУЛСАР родното море вече отесняло за тузарските лодки. Яхтите на глава от населението стават твърде много за бедна държава като нашата. Това заяви във Варна съдията от Международния съд в Хага проф. Александър Янков на пресконференция. Повод бе Втората международна черноморска конференция по морско търсене и спасяване, организирана от доброволческото сдружение. 

Според БУЛСАР  Несебър вече изпревари по брой яхти на глава от населението дори Хамбург. Експертите даже очакват през следващото лято да има бум на корабокрушенията с тузарски лодки.

Източник: в. "Фактор"





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |