В новините
 
05.11.2008 13:36   Новината е видяна 4848 пъти
На гости в България е „Мистър Интернешънъл”


Легендата на свободните боеве Шони „Мистър Интернешънъл” Картър е в България, за да вземе участие в демонстративен мач по време на Шестата Гала вечер на ММА, която ще се проведе на 7 ноември в Стара Загора.

Днес /5 ноември/ боецът бе посрещнат в Заседателната зала на Община Бургас от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян,  нач.-отдел „Спорт” Веселина Деведжиева и олимпийският шампион по бокс Георги Костадинов. В импровизирана пресконференция, с участието на Любен Джубрилов /председател на Българската ММА федерация/, Шони Картър разказа любопитни подробности за себе си и спортната си кариера.

„Мистър Интернешънъл” е 11 пъти световен шампион в различните версии на ММА. Той е на 36 години, изключително опитен състезател с баланс от 45 победи и 18 загуби. Кариерата на професионален боец му коства 18 счупвания на ръцете, няколко десетки шева и изкълчвания.

„Аз постоянно съм контузен”, заяви той по време на пресконференцията. Тежките наранявания обаче не са успели да го откажат от спорта, който обича. Не успяват да го откажат и членовете на неговото семейство, които и досега го смятат за луд.

„Използвам всяка възможност за пътуване извън Америка. За мен е важно да научавам нови неща, да се образовам. В България ми е много интересно и приятно”, заяви боецът.

За него спортната кариера е шанс да пътува и да опознае света. Затова го наричат „Мистър Интернешънъл”. В това отношение Шони Картър не е типичен американец. Самият той заяви, че неговите сънародници знаят малко за света.

Патриотизмът му обаче си е чисто американски. Оказа се, че посещението в България не му е попречило да гласува на президентските избори.

Преклонението пред спортиста и личността Мохамед Али, 6-те години, прекарани в морската пехота на САЩ и дипломата от колеж по изкуства допълват интересния образ на Шони Картър.

На раздяла д-р Мануелян връчи на големия спортист представителни подаръци на Община Бургас, а Шони Картър му подари атрактивни тениски, щамповани по негов дизайн. 
 

* MMA - Mixed Martial Arts /Смесени бойни изкуства/


Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |