В новините
 
05.11.2008 13:49   Новината е видяна 5370 пъти
Обсъдиха готовността за зимата
В Община Бургас се проведе, днес /5 ноември/, работна среща за обсъждане готовността за действия при зимни условия. В нея взеха участие кметове и кметски наместници от общината, експерти от общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност”, представители на Областна дирекция МВР – Бургас, на Жандармерийското подразделение, спасителни служби към дирекция „Гражданска защита”, Районна служба Пожарна безопасност, МБАЛ – Бургас, Консорциум „Титан”, „Топлофикация – Бургас”, „Лукойл Нефтохим – Бургас”, електроразпределителни дружества, „ВиК” и общински фирми.

      По време на срещата стана ясно, че дружествата и фирмите са приключили успешно подготовката за предстоящия зимен сезон – проверена е наличната техника, проведени са инструктажи със служителите и са осигурени и натрупани резерви от гориво, пясък и други суровини.

     За снегопочистването и зимното поддържане на улиците в града и тази година ще се грижи фирма „Титан – Бургас”. Тя е осигурила 27 гребла, разполага с 178 тона пясък и антилед за насипване по пътищата. Консорциумът разполага с достатъчен човешки ресурс за справяне със зимните условия, както и осигурено постоянно дежурство от поне 10 души.

     От разговора стана ясно, че в края на ноември ще приключи процедурата по избор на фирма за снегопочистване и поддържане на извънградската общинска пътна мрежа.

     Взаимодействието и координацията между Община Бургас, Областна дирекция „Полиция”, „ВиК”, Дирекция „Гражданска защита” и другите институции ще бъде осъществявана ежедневно от дежурни органи по сигурността и управлението при кризи.

     На срещата беше обърнато внимание на най-рисковите и опасни пътни участъци, които се намират на територията на община Бургас – ул. „Тодор Грудов”, ул. „Крайезерна”, надлез „Владимир Павлов”, ул. „Одрин”, участъкът между улиците „Струга” и „Стефан Стамболов”, пътя до „Лукойл Нефтохим – Бургас”, отсечките от кв. Сарафово към Бургас и с. Ветрен – Бургас, участъка от местността „Капчето” до ж.к. „Меден Рудник” и в к-с „Славейков” /в района на „Пиргосплод”/. 
 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |