В новините
 
12.11.2008 06:28   Новината е видяна 5454 пъти
Уволниха директор на детска градина - нерегламентирано събирал средства от родители

Кметът на община Бургас Димитър Николов наложи дисциплинарно наказание „Уволнение” на директора на ОДЗ №10 „Славейче” Гинка Войкова. По-рано през годината тя бе наказана със „Забележка”. Основание за уволнение на директорката дадоха резултатите от вътрешна проверка, извършена след многобройни жалби на родители, че постоянно им се искат пари по различни поводи. Тя установи редица нарушения на финансовата и трудовата дисциплина в ОДЗ №10, което се намира в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник”.

Одитът е показал, че само през месеците септември и октомври 2008 г., след проведени родителски срещи в детската градина са съставени 10 протокола за набиране на финансови средства, материали, консумативи, учебни и хигиенни материали. От родителите са събрани около 5000 лв., отделно от тях голямо количество учебни и хигиенни материали. Гинка Войкова не е завела получените финансови средства и материали в книгата за дарения и не ги е отчела като приходи, съобразно установения ред.

През лятото на 2008 г. от продажба на амбалаж ОДЗ №10 е получило 300 лв., за които не е създадена счетоводна отчетност, а сумата не е посочена като приход в бюджета.

Доказани са нередности при събирането на пари за посещения на театрални постановки. В такива случаи детското заведение ползва отстъпка, но на родителите е събирана по-голямата сума, без да бъдат уведомявани за разликата с действителната цена на билетите.

От декември 2007 до май 2008 г. Гинка Войкова е възложила на физически лица да провеждат обучение по народни танци, рисуване, английски език и информатика в детската градина. Тези лица обаче са били задължени да даряват на ЦДГ №10 20% от целия си месечен приход, реализиран в заведението. Събраните по този начин суми отново не са отчетени като приходи.

От ноември 2006 до май 2008 г. Гинка Войкова е допуснала педагогическият, медицинският и административен персонал на детската градина да консумира от храната, приготвяна за децата. За изяденото са събирани по 4 лв. на човек, но допълнителни количества храна, извън предвидените за децата, не са закупувани. През посочения период са акумулирани 1873 лв., с които членове на персонала и трети лица ходили на екскурзия.

Одитът е показал още, че вследствие на неупражнен контрол от страна на директорката, за периода 01.10.2008 - 14.10.2008 г. требвателните листи за изписани и вложени хранителни продукти не са подписани от дежурния учител и готвача, който ги е приел.

Поради небрежност, документацията на ОДЗ №10 за учебната 2008/2009 г. съдържа невярна информация за заетите длъжности непедагогически персонал и за действителния размер на заплатите в детското заведение.

Извършената проверка в ОДЗ №10 „Славейче” обхваща само периода

2006 - 2008 г.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |