В новините
 
18.11.2008 16:40   Новината е видяна 4192 пъти
НАПИ ще извърши днес проверка по проект на Път Е 79 Дупница - Кулата

Днес, 18.11.2008г., във връзка със завършените строително-монтажни работи на проект за увеличаване на безопасността на път Е 79 Дупница – Kулата, представители на НАПИ, МРРБ, ОПУ Благоевград и на Сдружение “Мостстрой-Пътприбор” ще направят пълен оглед на обекта. Проектът се изпълнява по Програма ФАР Трансгранично Сътрудничество България/Гърция. Договорът за изпълнение беше подписан на 22.08.2007г. със сдружение “Мостстрой-Пътприбор” на стойност 273 786.73 Евро.
По време на посещението ще се прегледат извършените работи и изготвената от фирмата строител документация. Целта е да се оцени готовността за приемане на обекта от НАПИ.
Въз основа на направените констатации ще бъде съставен протокол за приемане на обекта, към който ще бъде приложен списък с оставащи и дефектни работи, подлежащи на отстраняване от строителната фирма в рамките на гаранционния срок – една година.

Проектът е по зелeния FIDIC, за които не се изисква надзорна фирма и контролът на обекта се изпълнява от представители на НАПИ. Главната цел на проекта беше да се заменят дефектните дилатационни фуги на мостовете и там, където се налага, да се замени компрометираният асфалтобетон. Проектът включва разработка и изпълнение на две проектни решения за подобряване на отводняването на пътното платно.

Източник: Национална агенция "Пътна инфраструктура"





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |