В новините
 
20.11.2008 22:20   Новината е видяна 5315 пъти
Броят на колите ясен до десет дни

Девет пункта бяха разположени на всички входове и изходи на града.
До десет дни трябва да е ясен броят на автомобилите, които влизат и излизат в Бургас – домуват или са транзитно преминаващи.
Шофьорите отговаряха на въпроса откъде идват и за къде пътуват. На 20 кръстовища в Бургас се следеше трафикът от леки  и товарни автомобили и тяхната посока. Ученици от Професионална гимназия  по строителство и геодезия се включиха на смени в акцията на общината, която се извършва заради проектирането на новия общ устройствен план на общината.
“Преброяването на моторните превозни средства е изключително важно за изготвянето на общия устройствен план на град Бургас”,  каза арх. Виктор Бузев, ръководител на екипа, който проектира новия ОУП. Данните от преброяването ще се използват при оформянето на предложенията за решаването на най-наболелите проблеми на трафика в града, посочи арх. Бузев. Анкетата ще даде информация за движението, което се заражда в Бургас, както и за това, което идва в града. Тя ще покаже каква част от трафика е с точно и ясно предназначение, напр. трудови пътувания, снабдяване, транзит. Транзитно преминаващите моторни превозни средства, които при съществуващата транспортна схема се „врязват” в центъра на града и затрудняват движението, са един от тежките проблеми на днешния трафик в Бургас. Проучването на движението ще покаже много точно каква част от трафика е транзитен и ще даде ясна обосновка за предложенията за изграждане на обходни маршрути. Тя ще установи къде има струпване на трафик в града и защо се натоварват само определени участъци, нужно ли е обособяването на „синя зона”, къде е необходимо изграждането на паркинги, къде е удачно въвеждането на еднопосочно движение. Такива проучвания са необходимост за всеки град, коментира арх. Бузев. Той подчерта, че анкетата е важна не само за подготовката на Общия устройствен план, но и за взимането на други решения, свързани с трафика занапред.  Според специалистите, изготвящи ОУП на Бургас, трябва да се промени основно концепцията на пътната мрежа и да се актуализира към нарасналите нужди на града и броя на превозните средства.
Преброяване на возилата в Бургас не е правено от 1981 година. Днешното наблюдение на трафика ще покаже с колко е нараснал броят на превозните средства оттогава и каква актуализация на комуникационно-транспортната система се налага.
В мащабната акция по преброяването на моторните превозни средства на територията на община Бургас участваха  около 300 души.

Източник: в. Фактор





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |