В новините
 
25.11.2008 22:20   Новината е видяна 4320 пъти
Вечните взаимоотношения разглеждат авторите в конкурса "Новелови награди `08"

24 участници от цялата страна на възраст между 15 и 25 години изпратиха своите неиздавани досега произведения за конкурса “Новелови награди"08”, организиран от  сайта за изкуство и култура Kafene.bg и издателство Сиела. Крайният срок за участие беше 15 ноември.
Най-добрите три творби ще влязат в сборника “Новелови награди"08”, издание на Сиела. Кои ще бъдат те, ще определи  експертно жури в състав Захари Карабашлиев (автор на “18% сиво) , Мила Вачева (редактор отдел “Култура и стил”  във в. “24 часа”) и Амелия Личева (литературен критик) . 

“Темите, които вълнуват  авторите на новелите в това издание на конкурса “Новелови награди” се въртят около вечните проблеми на човешките взаимоотношения, любов и секс, личностни и професионални  противоречия. Кандидат-новелистите разглеждат  мистерии, разтърсващи еднообразието на ежедневието и разбира се партитата и  нощния живот. В творбите им е отразена цялата динамика  на модерното общество, в което живее и се реализира съвременният млад човек”, сподели наблюденията си от произведенията в конкурса Жюстин Томс, главен редактор на Аз Медиа.
Авторът на произведението, получило най-висока оценка от журито, ще получи специалната награда на Kafene.bg – едногодишна стипендия в размер на 1000 лв.

В рамките на един месец членовете на журито трябва да определят своите трима фаворити, които най-умело са се справили със задачата да поднесат в творбите си увлекателна история в обем между 50 и 100 страници – класическо изискване за формата новела.
Кои са имената на тримата избраници на журито, ще стане ясно през декември. Те ще бъдат   наградени на тържествена церемония през февруари 2009 г., когато официално ще бъде представен и сборникът “Новелови награди"08”.
 
За “Новелови награди"07”

Конкурсът за новела от млад автор “Новелови награди"07” стартира  със  създаването на  електронно списание за изкуство, култура свободно време  Kafene.bg през юли 2007 г.. Победителите от миналогодишния конкурс, чиито новели бяха публикувани от ИК Сиела, са Цвета Стоева, Яна Калчева и Петър Денчев. Те бяха определени за финалисти от жури в състав Катя Атанасова (председател), Богдан Русев и Димитър Коцев – Шошо. Голямата награда – стипендия в размер 1000 лв. бе връчена на Цвета Стоева за новелата “Катя и хипопотамите”. В конкурса “Новелови награди"07” се включиха близо 30 участника от цялата страна със свои авторски произведения.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |