В новините
 
26.11.2008 18:46   Новината е видяна 5472 пъти
Зам.-кметът Костадин Марков се срещна с протестиращите жители от к-с „Изгрев”

Зам.-кметът на Община Бургас Костадин Марков се срещна с гражданите на два жилищни блока в к-с „Изгрев”, които протестират срещу строежа на нова кооперация в близост до тях. Костадин Марков се ангажира да проведе разговор със собственика на терена до бл. 3 и 3А по повод възникналото гражданско недоволство. Той ще предложи на предприемача да се откаже от строителство на сграда там, като неговия терен се замени с равностоен общински парцел на друго място.

Ако собственикът склони на такъв вариант, предложението ще бъде внесено във всички комисии на Общински съвет, имащи отношение към него. Крайното решение за замяната ще вземе местният парламент.

Зам.-кметът Марков припомни на протестиращите, че градоустройственият план за въпросния имот е приет през 90-те години на миналия век. Тогава е издадена заповед на бившия бургаски кмет, с която се определя на въпросния частен парцел да бъде построена жилищна сграда. Градоустройственият план е документ със силата на закон и Община Бургас е длъжна да изпълнява неговите разпоредби.

Костадин Марков увери протестиращите от името на кмета Димитър Николов, че предстоят и интензивни разговори с Министерство на отбраната, в които местната управа ще настоява да бъде изместена от общинската земя оградата на близкото военно поделение, която допълнително затруднява достъпа до двата блока. Така ще се осигури пешеходна зона и по-лесно преминаване на гражданите от и до техните жилища.

На срещата стана ясно, че протестиращите са завели дело, с което оспорват строителството на сграда върху въпросния терен и самия градоустройствен план от 1996 г. Във всички случаи Община Бургас ще изпълни решението на съда. Той е единственият компетентен орган, който може да се произнесе по конфликтната ситуация.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |