В новините
 
28.11.2008 06:34   Новината е видяна 6470 пъти
Брюксел дава картбланш на бургаските европроекти в сектор „Рибарство”
Европейската комисия обърна специално внимание на Бургас и неговите рибари, които в крайна сметка ще имат възможност да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ по Оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство".

До щастливата развръзка се стигна след като кметът Димитър Николов изпрати възражение до Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ срещу проектонаредбата за предоставяне на финансова помощ по приоритетна ос № 4 "Устойчиво развитие на рибарските области". В нея беше заложено ограничение за кандидатстване по мярката за финансиране на рибарски сдружения от населени места с над 50 000 жители. Това условие дискриминираше Бургас и  регистрираните на негова територия над 1000 рибарски лодки.

Днес /27 ноември/ директорът на ИАРА Пламен Камбуров се свърза с кмета Николов, за да му съобщи, че в Брюксел са сметнали възраженията на Община Бургас за основателни и местните рибари ще бъдат допуснати до кандидатстване.

По този повод Димитър Николов отправя благодарности към рибарските сдружения от бургаските квартали Сарафово и Крайморие, сдружението на рибарите от Ченгене скеле, рибарските сдружения по Южното Черноморие, Асоциацията на българските черноморски общини /АБЧО/, както и към всички хора и институции, помогнали за разрешаването на този проблем.

Преди седмица рибарските общности и представителите на местните власти от Южното Черноморие изразиха желание Община Бургас да бъде инициатор за създаването на Рибарска област и неин бъдещ център. Община Бургас поема ангажимент да създаде необходимите условия за нормалната дейност на това обединение, да подпомага разработването и осъществяването на стратегията за регионално развитие на сектор "Рибарство".  








Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |