В новините
 
01.12.2008 17:20   Новината е видяна 3780 пъти
Отворено писмо от ръководството на КНСБ

Преди няколко дни от Комисията по труда и социалната политика, на 40-то НС, официално бе поискано становище от КНСБ по внесения от Вас законопроект за въвеждане на специални права за пенсиониране  и определяне на размер на пенсиите на народните представители.

Ръководството на КНСБ е силно изненадано и неприятно впечатлено от тази ярка демонстрация на опит за лично облагодеталстване, което без нито грам претиснение сте заявили във въпроснното предложение. С какво, господа, така демонстративно и безочливо смятате, че сте заслужили, за 4 години разхождане по коридорите на Народното ни събрание, да получавате пенсия надхвърляща 1 400 лв., която автоматично ще се увеличава с ръста на депутатските заплати?!  За какъв екпертен потенциал говорите, в мотивите си към проекта, след като има депутати, които не са виждали как изглежда залата от парламентарната трибуна или са се изказали за 3 години по 2-3 пъти. За какъв морал може да става дума тук, след като сега на ранно пенсиониране имат право само около 300 000  работници, а пенсиите им  осигуряват едва около 40% от дохода, които са имали?! Законодателят отне правото на ранно пенсиониране на около 1 000 000 българи, в името на реформата и стабилизацията на пенсионната система. Къде, господа, съзряхте в ежеседмичното си три дневно присъствие в сградите на Народното ни събрание, такъв изключителен принос към бъднините на България, който да ви осигури пожизнена издръжка за сметка на всички останали редови българи, които не са съзирали имената си в партиините избирателни листи?!

Освен моралната страна на предлагания законопроект, ръководството на КНСБ, заявява, че с предлаганото изменение, грубо и безпардонно се потъпкват принципите в Кодекса за социално осигуряване, което пряко засяга интересите на българските граждани.  Според откзвукът, който пристига при нас те с огромна „радост” подкрепят идеята, че ако не сте депутати трябва да получавате „скромната” пенсия  от над 1400 лв. за да разгърнете експертните си умения в служба за благото на народа /както сами сте записали в мотивите си!

Господа, все още имате възможност, да оттеглите този проектозакон и да се извините на избирателите си! 
 
доц.д-р ЖЕЛЯЗКО ХРИСТОВ дм
ПРЕЗИДЕНТ НА КНСБ





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |