В новините
 
03.12.2008 17:10   Новината е видяна 5559 пъти
В Бургас бяха връчени престижните литературни награди "Пегас"

На тържествена церемония на 2 декември в Заседателната зала на Община Бургас бяха връчени годишните литературни награди „Пегас” за 2007 и 2008 година. На награждаването присъстваха кметът на Община Бургас Димитър Николов, заместник – кметът по образование и култура Йорданка Ананиева и много бургаски писатели и поети.

Наградата за проза за 2007 година – плакет „Петко Росен” получи Добрина Топалова за книгата си „Явлението Петя Дубарова”, а плакетът „Христо Фотев” за поезия бе връчен на Стоянка Грудова за „Молитвениче. Стихове за деца”.

За отминаващата 2008 година за проза бяха отличени посмъртно Петьо Пейчев за книгата „Разкази за съдбата” с плакет „Пегас” и Марина Гочева с плакет „Петко Росен” за творбите „Морска сол” и „Защо в кукления театър магарето е синьо”. Плакет „Христо Фотев” получи поетесата Милка Стоянова за стихосбирката „Приближаване на пейзажа”.

Голямата награда за цялостно творчество – пластиката „Златен пегас” бе присъдена посмъртно на Николай Искъров и бе връчена на неговия син.

Кметът на Община Бургас поднесе лично отличията на наградените творци, след което поздрави всички писатели и поети, и обяви, че те създават самочувствието на града.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |