В новините
 
28.09.2004 08:40   Новината е видяна 9528 пъти
Откриват новата сграда на бургаската библиотека за Никулден
Полуразрушената сграда на ул. Булаир № 10 - някогашен спортен салон за курсове по каланетика, предназначена днес за градска библиотека, ще бъде открита за празника на Бургас – 6 декември. Малко са тези, които вярват. Това обаче е крайният срок за финализиране на преустройството и основния ремонт на обекта, определен от областния управител Иван Витанов.
Строителството ще се извършва от Главбулгарстрой – Бургас. Договорът бе подписан в края на миналата седмица, след проведен открит конкурс за избор на главен изпълнител по Наредбата за малки обществени поръчки.
До момента е изпълнен грубият строеж. Укрепени са основите на сградата, изградени са: носещи конструкции, плочи, греди, преградни стени, стълбище, част от фасадната мазилка; извършена е и подмяна на дограмата.
Довършителните работи включват: външна и вътрешна мазилка, инсталации, хидроизолация и оборудване.
Обектът се финансира със средства от републиканския бюджет, събрани от данъкоплатците като компенсация за централната сграда дадена на данъчните. Общата стойност на инвестицията е 758 хил. лв., от които 408 хил.лв. по втория транш. :)) /тук очаквахме думата "начин"/

Неприятно е усещането, че безобидните библиотекари, станаха жертва на игрите на политици от старото, новото и най-вече средното време. Пазителите на словото едва ли ще са отново така ентусизирани да пренасят на ръка тонове литература. Както и да е - идат избори, започна демагогията, подлютяват се дните, дори Кметът сутрин говори на висок глас по плажа.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |