В новините
 
04.12.2008 18:28   Новината е видяна 4158 пъти
Петя Стаевска: „Дори и с белезите, като има хора, които ме обичат, животът продължава”

В поредното издание на „Вечерното шоу на Азис”, което ще се излъчи днес - 4 декември по ТВ 2, гост на Катето и Васко ще бъде залятата с киселина бизнесдама Петя Стаевска. Предаването за разлика от традиционните шеговити броеве ще е доста емоционално и нелишено от човешка драма.  Като втори гост в студиото ще влезе изоставената жена на палестинския лекар Ашраф, заедно със сина си Раян.

На снимките на шоуто вчера вечер Петя Стаевска помоли да не бъде осветявана от прожекторите в студиото. Тя гостува ден преди началото на делото срещу главния заподозрян като поръчител на покушението над нея – Димитър Пачеджиев.

„Как мога да бъда след това, което ми се случи: много травмирана, с много физически болки, изпълнена с много тъга”, сподели пред Азис пострадалата преди месец Стаевска.  Бизнесдамата изрази благодарност към лекуващите я лекари в „Пирогов” – проф. Хаджийски и д-р Пеев, като потвърди, че с всеки изминал ден се чувства по-добре, макар и лечението й да е много бавно. Според самата нея тя е пощадена от съдбата, тъй като е успяла да запази най-ценното - очите, защото „да загубиш зрението си е по-жестоко дори от убийство”.

По време на гостуването си при Азис, Петя Стаевска изгледа видео коментар на журналистката Ани Заркова, който тя направи при своето участие в предаването дни след инцидента с биснесдамата: „Много ще я боли Петя. Първо най-малко година, защото лицето й ще бъде жива, влажна, сълзяща рана, после ще я боли най-малко три години, защото ще преживее не една, а десет-дванайсет операции. Ще я боли всеки път, като минава покрай огледало, ще я боли от злорадостта на хората - на най-доброжелателните, които ще си мислят злорадо: добре че не съм аз!”

Стаевска се държа много мъжки и показа изключителна сила на характера, като оптимистично заяви, че не иска да звучи толкова тъжно и че според нея бързо ще се възстанови.

Тя отново си спомни деня на покушението и сподели, че всъщност високите й обувки са я спасили. Тъй като за извършителя се е оказало физически невъзможно да залее лицето й, киселината е засегнала косата и врата й, дясното ухото, чийто слух е увреден и деколтето й. Киселината била толкова силна, че разложила дрехите й, които се разпаднали за секунди. Петя разказа, че по щастлива случайност се е оказала пред офиса си, където нейните служители са успели да й помогнат минути след инцидента.

„Аз съм много силен човек и не се отдавам на депресии и драми”, коментира Стаевска пред Катето Евро и Азис. Тя довери, че е 100% сигурна, че Пачеджиев е поръчител на покушението. Според Петя за едно такова деяние е виновен поръчителят, защото „в повечето случаи подобни престъпления се извършват от хора, наркозависими или нуждаещи се от помощ и лечение”. „Има всякакви безмозъчни хора, с безценностна система, които за 100-200 лева могат да свършат това, което някой им казва” – категорична е Петя Стаевска.

Тя не пожела да коментира любовната история на своята приятелка, станала причина за заливането й с киселина. „Това е една неуспяла любовна история, в която аз съм потърпевша”, каза тя. Основната версия, по която следствието работи е, че бившият любовник на близка приятелка на Петя е поръчител на зверското покушение, тъй като според него по някакъв начин дамата е повлияла за раздялата между тях.

“За мен е адекватно след като по този варварски начин ме наказва някой без причини, с методи от средновековиeто, този човек да бъде осъден по същия варварски начин”, сподели Петя Стаевска.

„Малкото ми дете е на три години и половина и не ми поизволява да го целувам, защото не съм красива”, разказа пострадалата. Но по-голямата й дъщеря имала позиция за случилото се и се възмущавала и учудвала. „Не искам да мачкам децата си, защото това се е случило на мен”,  заяви Стаевска по повод питане на водещия как са реагирали двете й деца.

На въпроса на Васко как се е почувствала след като се е видяла в огледалото за първи път след инцидента, Петя отговори, че няма сантименти относно това, погледнала е смело. Тя сподели, че майка й се е страхувала да й подаде огладало. ”По-добре да погледнем истината и да намерим добрия изход от ситуацията. Дори и със белезите, като има хора, които ме обичат, животът продължава”, каза за финал залятата с киселина Петя Стаевска.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |