В новините
 
04.12.2008 22:50   Новината е видяна 9563 пъти
Пламна хотелът на Попеску в Бръшлян

Луксозният хотелски комплекс „Сърмашик“, който бе купен в края на лятото от собственика на „Трансвагон комерс холдинг“ Георге Попеску, пламна в 5, 15 часа във вторник сутринта.  На място са били изпратени огнеборци от пожарната в Малко Търново, Бургас и  Царево с три противопожарни автомобила.

По данни на управителя и охраната на комплекса огънят е започнал от дървена греда, преминаваща в близост до комина на котелното помещение. Огънят е обхванал покрива на сградата, в която се намират стаите за отдих. Хората, намиращи се в хотела, са евакуирани своевременно от сградата и са взети всички допълнителни мерки от страна на управителя за недопускане инциденти, съобщиха от полицията вчера.

Георге Попеску, чиято съпруга е почетният консул на Румъния в Бургас Евгения Попеску, отрече пожара да е умишлен и да е свързан с отношенията му с бившия управител на тузарския комплекс Димитър Бакалски. „Няма много щети, изгоряла е само част от комина и от покрива. Не е насочено срещу мен. Причината за пламъка е чиста строителна грешка, защото коминът не е бил изолиран добре и искра е подпалила гредата, подпираща покрива. Няма пострадали хора, в сградата са били само служителите от дежурния персонал“, каза вчера Попеску.

Собственикът на Трансвагон брои 1,082  млн. лева за комплекса, представляващ луксозни къщички в сърцето на Странджа. Той спечели имота на търг, проведен от СиБанк, която предложи хотела за продажба поради необслужвани ипотечни кредити от страна на предишния собственик  дружеството "Горски кът 2003". То вложи 1 млн. лева в него, за да изгради комплекс за екотуризъм, като кандидатства дори за кредити от банки и за финансиране по европейски проекти. Само 2 години след като заработи като етнографско-архитектурен комплекс, “Сърмашик” бе обявен за продан.

В момента на продажбата той разполагаше с 21 двойни стаи. В него има още анимационна зала с 40 места, фитнес център и джакузи.  Новият собственик  затвори комплекса за реконструкция и основен ремонт,  защото искал да превърне “Сърмашик” в модерна почивна база за служителите от фирмата си.

Източник: в. Фактор





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |