В новините
 
10.12.2008 16:44   Новината е видяна 6075 пъти
Imagine Cup’09 - технологиите ще помагат за решаването на най-сериозните проблеми, пред които е изправено човечеството

Три отбора от Американския университет в България и два от Техническия университет-София са се регистрирали за участие в най-голямото технологично състезание за студенти - Imagine Cup.

Състезанието се организира от Майкрософт и се провежда за седма поредна година, като в него участват студенти от цял свят. Imagine Cup насърчава младите хора да използват въображението и креативността си за създаването на технологични иновации, които могат да променят света. 

Основната тема на състезанието тази година е „Представете си свят, в който технологиите помагат за разрешаването на най-сериозните проблеми, пред които сме изправени днес”. Организацията на Обединените Нации е идентифицирала някои от най-големите предизвикателства, пред които е изправено човечеството в Целите на хилядолетието за развитие (www.un.org/millenniumgoals). Те могат да се използват като отправни точки за разработване на проекти от страна на състезателите.

„След успеха на българският отбор от Техническия университет-София на световния финал на Imagine Cup’08, който се проведе през юли тази година в Париж интересът към състезанието е още по-голям. До момента общо 5 отбора са се регистрирали за участие. Надявам се креативността и отличната подготовка на българските студенти да има помогнат и този път да се класират за световния финал през 2009 и да спечелят”, каза Кирил Изов, мениджър „Академични програми” в Майкрософт България.

Участниците в Imagine Cup’09 имат възможността да се състезават в девет категории: Софтуерен дизайн, Вградени системи, Разработка на игри, Роботика и алгоритми, ИТ предизвикателство, MashUp, Кратък филм, Фотография, Дизайн. Категорията Софтуерен дизайн има локален финал, който ще се проведе в София през май 2009 г. Квалификационните кръгове за всички останали категории се провеждат онлайн. Победителят от локалния финал в категория Софтуерен дизайн и класиралите се в квалфикационните кръгове на останалите категории участват на световния финал на Imagine Cup. Той ще се проведе през юли 2009 г. в Кайро, а наградният фонд е над 200 000 долара. 

От петте български отбора, които са се регистрирали за участие три ще се състезават в категория Софтуерен дизайн, един в категория Разработка на игри и един в Роботика и алгоритми.

Припомняме ви, че българският отбор „Атлас” от Техническия университет-София, който участва на световния финал на Imagine Cup’08 в Париж през юли тази година спечели престижна награда. Студентите представиха своя проект „Софтуер за откриване на горски пожари и изсичания на дървета” пред 2 независими журита в първи кръг, в който участваха още 110 отбора от цял свят и спечелиха специалната награда на Майкрософт - The Engineering Excellence Achievement Award. Тя се присъжда на проект, който има потенциал да бъде доразвит и реализиран и от който би имало безспорна полза за обществото. Наградата за българските студенти включва посещение в централата на Майкрософт в Редмънд през април 2009 г., където те ще имат възможност да тестват и доразвият проекта си в лабораториите на Майкрософт с помощта на екип софтуерни инженери.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |