В новините
 
18.12.2008 18:00   Новината е видяна 4873 пъти
Връчват първите сертификати "Солист" и "Маестро" за електронно обучение на студенти

Сертификати за покрито ниво „Солист” и „Маестро” ще получат утре първите 35 студенти в Академията за информационни технологии на Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг в София. Те са за преминал курс на обучение по специално създадената програма на Microsoft за изучаване на най-масовите офис пакети, софтуер и компютърен дизайн във висшите училища, съобщи Йордан Петков, ръководител на Академията. Според него покритите нива са за начинаещи и напреднали, като общо по време на следването си студентите могат да получат до 50 лабораторни лиценза за работа с Microsoft Office 2003 Professional или Microsoft Office 2007 Professional.

Системата за електронно обучение дава неограничен достъп на преподаватели и студенти до разписанието на лекциите, информация за предстоящи събития и учебни материали по маркетинг, подчерта доц. д-р Ана Хубанова, ректор на висшето училище. По-важното обаче е, че по време на тригодишното си обучение в Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг те получават валиден сертификат, който удостоверява компютърните им познания пред бъдещите работодатели. Курсовете, които се предлагат на свободния пазар за покриване на определено ниво струват към 1000 лева, докато при нас те са безплатни, добави тя.

Академията за информационни технологии бе създадена в Колежа през юни 2008 г., за да заздрави връзките между преподаватели, студенти и администрация и да предложи нови форми на обучение и подготовка на кадри по специалността „Маркетинг”. Първият семестър в нея започва през септември и съвпада с разписанието на лекциите за новата академична година, обясни Йордан Петков. Според него 90% от записалите се 57 студенти са първокурсници, което предполага систематизиране на знанията при покриване на определените нива на компютърното обучение.

Компанията Microsoft е разкрила досега общо 23 активни академии в страната. Всеки член на програмата получава безплатен достъп до разработени курсове за електронно обучение, както и до системата за управление на учебния процес, подчертаха оттам. Изучаването на офис пакетите е изцяло на английски език, като паралелно със системата е-learning, възпитаниците на Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг са получили и собствен e-мейл в домейна на висшето училище. Така, само 3 месеца, след въвеждане на електронната комуникация, почти целият поток от информация от Колежа към студентите се осъществява по електронен път.

Студентите могат да прекарат неограничен брой часове в IT-Академията, да се пробват на тестовете за покриване на определено ниво и да виждат къде са основните им грешки. За да получат сертификат „Солист” те трябва да съберат 80 точки, а за „Маестро” - да са преминали на 100% от курса, обясниха от висшето училище. Системата за администриране на програмата ни дава пълна информация за всеки член на Академията, колко време се е обучавал, какво ниво е покрил и кога преминава към следващия пакет, обясни Йордан Петков. Според него, за разлика от нормалния учебен процес в Колежа, студентите на Академията могат да се явяват на неограничен брой поправки на тестовете за получаване на лиценз на Microsoft.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |