В новините
 
18.12.2008 18:28   Новината е видяна 3584 пъти
Съобщение на КНСБ във връзка с Директивата за работно време

Ръководството на КНСБ поздравява всички синдикалисти с приетите от Европейския парламент (ЕП) поправки на Директивата за работно време, които защитават интересите и правата на работниците и служителите от ЕС.

Проведената европейска демонстрация в Страсбург, в която взеха участие над 15 000 хора на наемния труд от Европа, показа на управляващите солидарността на международното синдикално движение и не позволи на ЕП да вземе решение, което нарушава принципите на европейските договори и Хартата за фундаментални права, както и решенията на Европейския съд.

Ръководството на КНСБ поздравява българските депутати – членове на ЕП, които са се съобразили с апела на Конфедерацията, и със своя вот са допринесли за гласуването на поправки, които съответстват на добрите европейски практики – тези, които отличават социална Европа от останалите демокрации по света.

През месец юни 2008 г. Съветът на министрите от ЕС прие предложения за ревизия на Директивата за работно време, които отслабват Директивата и нарушават както европейските договори, Хартата за фундаментални права, и решенията на Европейския съд, така и правото на човека да разполага напълно с личното си свободно време. Гласуваните от ЕП (на 17. декември 2008 г.) промени съхраняват целта на Директивата да отстоява правата на хората на наемния труд в ЕС и на практика отменят антисоциалните предложения на Съвета на министрите от ЕС.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |