В новините
 
15.01.2009 21:15   Новината е видяна 133425 пъти
Песента на Поли Генова за БГ Евровизия - написана от музиканти с "Грами" и "Златна плоча"

Днес, 15 януари, в предаването „Бъди звезда” по БНТ1 младата певица Поли Генова ще представи официално своята песен „One lifetime is not enough" (“Един живот не е достатъчен”), с която ще се състезава директно на финала на българското издание на конкурса „Евровизия 2009”. Поли е един от тримата изпълнители, продуцирани от българската национална телевизия в музикалната надпревара.

Рок баладата на вокалистката от „Вечерното шоу на Азис” е дело на композитора Иван Кутиков и текстописеца Джим Петерик (Jim Peterik). Кутиков живее и твори от 20 години в Лос Анджелис, където притежава голяма музикална компания Avant-Garde Entertainment Group и супермодерно звукозаписно студио в сърцето на Холивуд. Той е първият българин с награда Златна плоча. Успех му донася албумът "Disnemania-4", в който той е продуцент на новата поп-икона на Америка, младата актриса и певица Ашли Тисдейл (Ashley Tisdale). Иван е написал и продуцирал песни и албуми за такива величия като - легендарната джаз вокална група The Manhattan Transfer (втора в света, след Майкъл Джаксън, по спечелени награди „Грамми” – 11), The Herman's Hermits, Frank Stallone, Irene Cara, Hillary Duff, Ashley Tisdale, T.I., Coolio, Ludacris, Celine Dion, Beyonce и много други.

Джим Петерик е известен американски китарист и текстописец, автор на книги за писане на песни. Колаборира с едни от най-полулярните млади певци в момента. Заедно със своята група SURVIVOR Петерик написва и изпява тоталния хит от филма „Rocky” 3 - "Eye of the Tiger" („Окото на Тигъра”), по специалната поръчка на Силвестър Сталоун. Освен че е продуцент и изпълнител на парчето, Джим свири клавишите и китарата в него. Песента, включена в третия албум на групата, е 7 седмици на №1 на Billboard charts. Освен това печели Grammy,  People's Choice Award и Oscar номинация.

В реализацията на рок-баладата на Поли Генова участие взимат български и американски музиканти. Повечето от инструментите в „Един живот не е достатъчен” са живи. Пианото е на Косьо Цеков от ФСБ, басът на виртуозът Юри Божинов, а китарите са дело на Джоржд Дюринг, който свири в най-популярните и касови филми на Холивуд, сред които и мегапродукцията „Zorro”.

Песента „Един живот не е достатъчен” ще се завърти в българския радиоефир до броени дни. В момента текат снимките към видеото на рок-баладата, чиято премиера ще бъде следващата седмица.

Любопитни факти от историята на песента:

- "Предложих музиката на Джим Питерик и той написа текста от раз. Почувствал музиката, че е за раздяла и точно такава лирика сътвори. Изобщо не съм му казвал каква да бъде темата, както обикновено практикувам с други колеги в Холивуд. Написах музиката на един дъх. Смятам, че и  Поли вложи доста чувство в изпяването на баладата, въпреки крехкия й житейски опит", разказва Иван Кутиков, който е единственият българин със собствено звукозаписно студио в Меката на шоубизнеса.

- Идеята за песента се ражда съвсем спонтанно в разговор с Розина Караславова (създател и продуцент на детска вокална група "Бон-Бон") и Борис Чакъров (композитор и продуцент). Те разказват на Иван Кутиков за своето откритието Поли Генова и той им предлага рок-баладата.

- Една вечер в студиото на Кутиков в Холивуд на гости от Атланта пристига продуцентът на Beyonce - Kevin "Khao" Cates. Кевин особено харесва “One lifetime is not enough” и решава, че Jay-Z трябва непременно да я чуе. След няколко дни “Кhao” се обажда на Иван, за да му сподели, че Beyonce се е разплакала, слушайки баладата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |