В новините
 
16.01.2009 17:15   Новината е видяна 5551 пъти
Изказване в писмена форма на българския депутат в ЕП Кристиан Вигенин

Изказване в писмена форма на българския депутат в ЕП Кристиан Вигенин (ПЕС) на дебата относно доставки на газ в Украйна и ЕС от Русия на пленарното заседания на ЕП на 14 януари 2009 г.

Кристиан Вигенин (ПЕС), в писмена форма. – В газовата война между Русия и Украйна най-потърпевши се оказаха най-невинните. Сегашната ситуация показа нагледно колко зависима е Европа не само от източника на ресурсите, но и от транзитните страни. Показа колко несправедливи са били критиките към алтернативните тръбопроводи като Северен поток и Южен поток. Показа, за съжаление, и колко е безпомощен Европейският съюз да помогне на най-засегнатите си членки и да гарантира сигурността на гражданите си.

Нашата основна задача сега е възстановяването на доставките на газ и ЕС трябва да впрегне целия си политически ресурс, за да убеди Русия и Украйна да освободят 18-те страни-членки, които държат като заложници.

Втората стъпка трябва да бъде подкрепа за най-силно засегнатите страни - в условията на икономическа криза и свиващи се пазари, ударът с липсата на газ може да се окаже фатален за много предприятия в моята страна и хиляди хора ще останат без работа. Кой ще отговаря за това?

Третата и най-важна стъпка в дългосрочен план е изграждането на алтернативните газопроводи, особено Набуко, инвестиции в свързването на газопреносните мрежи на страните-членки и изграждане на хранилища, които да осигурят по-големи резерви.

Изводът е един - имаме нужда от единна европейска политика, но е жалко, че го осъзнаваме винаги след дълбоки кризи.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |