В новините
 
16.01.2009 17:19   Новината е видяна 5823 пъти
Изказване на българския депутат в ЕП Биляна Раева (АЛДЕ)

Изказване на българския депутат в ЕП Биляна Раева (АЛДЕ) на дебата относно доставки на газ в Украйна и ЕС от Русия на пленарното заседание на ЕП  на 14 януари 2009 г.

Биляна Илиева Раева (АЛДЕ). – Уважаеми колеги, при изострената икономическа криза и тежки последици от газовия конфликт е наложително единодействието между всички национални и европейски институции. Мащабите на проблема изискват концентрация на усилията и обединения на наднационално и надпартийно ниво в името на европейските граждани, на техните интереси и на техните права. 

Алтернативните източници на енергия и новите технологии ще намалеят зависимостта ни от вноса на суровини и енергия. След икономическите, социалните, следват и екологичните проблеми от газовата криза. Преминаването на цели индустрии от газ на мазут, както се случи в България, води до забавяне на плановете на Европейския съюз за намаляване на парниковите емисии. Оценяваме навременната намеса на европейските институции, но е необходимо приоритетно партньорство за подобряване на енергийната ни независимост. Затова европейският план за икономическо възстановяване трябва да вземе предвид чрез финансова подкрепа актуалните нужди за изграждане на алтернативна енергийна инфраструктура, особено на най-зависимите страни, каквато е и България. 

Призоваваме Европейския парламент да се ангажира с ясна позиция, позволяваща координирани действия на всички институции за разрешаването на тази газова криза и недопускането на бъдещи такива.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |