В новините
 
23.01.2009 12:25   Новината е видяна 4434 пъти
Какво да бъде „Море“? Конкурсът вече тече

Община Бургас обяви конкурс за нова идейна концепция на „Море“ - списанието, което претърпя генерални промени през последните 6 месеца и което продължава да буни пишещите хора в града.
Какво да бъде по своето съдържание и визия списанието за литература, изкуство и култура? Върху този въпрос дискутираха в края на миналата седмица десетки представители на писателските среди, общественици, журналисти, издатели.
Стигна се до всеобщата идея, че „Море“ трябва да бъде печатното "лице" на бургаската културна традиция, да е интересен и полезен източник на информация за миналото, настоящето и бъдещето на Бургас, да разказва за значими личности и събития в културното пространство на града. И много важно - авторските текстове, най-стойностната поезия и проза, трябва да продължат традицията да бъдат публикувани.
Желаещите да предложат своята визия за бъдещето на „Море“ могат да го направят, като дадат своя обосновка - защо е необходимо това списание, към каква читателска аудитория е насочено, какви са целите му, на какъв език, освен на български, да се отпечатват текстовете. Подробно описание на съдържанието, включително разпределение по рубрики; графичен дизайн - визия за корица, шрифтове, оформление на рубрики; технически параметри - формат, тираж, периодичност, обем - брой страници, вид хартия на корица и книжно тяло, печат; управление, маркетинг и реклама, както и финансова обосновка авторите на проектите следва да изпратят в запечатан плик до Весела Йорданова, директор на "Култура, маркетинг и връзки с общестеността" в общината. Срокът за подаване на разработките е 4 февруари 2009 г.
Дискусията в общината финализира и с конкретни предложения кой да се произнесе за качеството и ефективността на предложените концепции. Това са поетите Георги Константинов и Недялко Йорданов, литературните критици Михаил Неделчев и Светлозар Игов, издателят Денчо Михов и представител на общината.

http://www.factor-bs.com/news-7209.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |