В новините
 
02.02.2009 12:29   Новината е видяна 4597 пъти
Далеч от Бургас: Приключиха срещите на ръководството на КНСБ, на СФ Металици

Приключиха срещите на ръководството на КНСБ, на СФ „Металици”-КНСБ и работници от „Кремиковци Рудодобив” АД с ръководството на металургичния комбинат „Кремиковци” АД и представители на МИЕ. Отново не стана ясно чия собственост е рудника и чие задължение е водоотливането от шахтите на рудника. Между представителите на МИЕ и ръководството на металургичния комбинат за пореден път се водеше спор за това дали и как е била отнета от Лидия Шулева през 2004 г. концесията на рудника от металургичния комбинат „Кремиковци” АД. Съгласно заповедта на министър Шулева, която вече е обществено достояние, областният управител на град София е трябвало да поеме управлението на рудника, след като неговото концесиониране е било отнето от „Кремиковци” АД.

      Позицията на представителите на КНСБ и на работниците от рудника е, че в целия свят собствеността носи отговорност.

     По искане на ръководството на КНСБ и на СФ „Металици” в понеделник 9.30 ч. в сградата на КНСБ ще се проведе среща с представители на управата на София-Област, с прокуриста на „Рудодобив Кремиковци” АД и ръководството на „Кремиковци” АД.

      По искане на КНСБ на 29. януари, 2009 г. представители на ръководствтото на КНСБ, на СФ „Металици”-КНСБ и работници от рудника проведоха работна среща с представители на Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на извънредните ситуации, ИА Главна инспекция по труда, район „Кремиковци”. В срещата, която се състоя в района на шахтата, взеха участие и медии, за да се запознаят с рисковете на работещите в тази шахта.

     Днес на срещата в Министерството на икономиката и енергетиката от страна на представителя на ИА „Главна инспекция по труда” директорът на дирекция Живко Аспарухов заяви, че „за това че журналисти са посетили в галериите работни места, отговорност ще носи вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров и същият ще бъде даден от ИА „ГИТ” на прокуратурата.

      Ръководството на КНСБ заявява, че синдикалисти и представители на медии винаги са отстоявали в съвместни кампании, човешки и синдикални права. Посещението на български журналисти в българско предприятие на работни места не е престъпление.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |