В новините
 
09.02.2009 17:43   Новината е видяна 5101 пъти
Протестните действия на колектива на ТЕЦ-Варна

Трета седмица продължават протестните действия на колектива на „ТЕЦ-Варна”. На 9 февруари, тази сутрин, от 7.15 ч. пред административната сграда на „ТЕЦ- Варна” работници и специалисти изразиха своя протест и основни искания за сключване на Колективен трудов договор (КТД) и увеличение на работните заплати.

Поради липсата на отговорен диалог и нарастване на социалното недоволство, тази сутрин ръководството на КНСБ се обърна към мениджърския екип на ТЕЦ-Варна и ръководствата на СО на КНСБ и КТ „Подкрепа” във фирмата с декларация:

До Работниците и служителите в ТЕЦ – Варна
До Ръководството на ТЕЦ - Варна 

     Скъпи братя и сестри синдикалисти,

     Уважаеми мениджъри на ТЕЦ - Варна,


     Ръководството на КНСБ изразява своята солидарност с исканията на колектива и синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” за сключване на нов Колективен трудов договор с нови по-високи параметри на работната заплата и социални придобивки.

     От 28.01.2009 год. колективът на фирмата започна протестни действия и изрази своето несъгласие с подоходната политика на ръководството на дружеството, произтичащо от огромното изоставане на работните заплати  в него спрямо работните заплати в сродни предприятия от бранша и спрямо отчетената от НСИ инфлация през 2008 год.

     Социалното напрежение е провокирано и от намеренията на ръководството за сериозно редуциране на персонала - без ясна визия за необходимостта от работна ръка за нормална и безопасна производствена дейност.

     Ръководството КНСБ призовава за отговорен диалог и преговори, за сключване на нов КТД, за увеличение на работните заплати, с което да осигури достойна издръжка на работниците и семействата им.

     При  липса на отговорен диалог или административен натиск за едностранно налагане решения на работодателя, Ръководството на КНСБ категорично заявява, че ще подкрепи всички законни действия организирани от Синдикалните организации  в дружеството. 


     Само единни и солидарни можем да защитим своите трудови, синдикални и човешки права.


     Със синдикален поздрав !


                             доц. д-р Желязко Христов, д.м.       Президент на КНСБ





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |