В новините
 
13.02.2009 23:45   Новината е видяна 4541 пъти
Пленарна сесия на Европейския парламент в Брюксел, 18-19 февруари 2009 г.

Гласуване на законодателната резолюция на сесията в Брюксел 18-19 февруари. На миналата сесия в Страсбург (2-5 февруари) депутатите приеха серия от поправки към предложението за директива, но по искане на докладчика Claudio Fava (ПЕС, Италия) отложиха окончателното приемане на законодателната резолюция на ЕП за предстоящата сесия в Брюксел (18-19 февруари 2009 г.) Целта е да се даде възможност за добавяне на декларация, която да гарантира, че директивата няма да попречи на приемането на по-нататъшно законодателство по отношение на подизпълнителите.
 
Отношения ЕС-НАТО: двете организации да избягват конкуренцията помежду си. В доклад, който депутатите ще гласуват на 19 февруари, се подчертава, че ЕС и НАТО трябва да избягват конкуренцията помежду си и да задълбочат сътрудничеството си при операции за управление на кризи. Текстът подкрепя създаването на постоянен оперативен щаб на ЕС и на съвместни структури за сътрудничество между НАТО и ЕС. Това е първият доклад на ЕП по отношение на НАТО, който идва два месеца преди срещата на най-високо равнище през април в Страсбург и Кел по повод 60-годишнината на НАТО.
 
Тържествено заседание с участието на чешкия президент Václav Klaus. На 19 февруари от 11 часа местно време в пленарната зала на ЕП в Брюксел ще се състои тържествено заседание с участието на президента на Чешката република Václav Klaus, който ще произнесе реч пред европейските депутати.
 
Използване на европейски държави от ЦРУ за транспортиране и незаконно задържане на затворници. На 19.02. ЕП ще приеме резолюция относно предполагаемото използване на европейски държави от ЦРУ за транспортиране и незаконно задържане на затворници, след като депутатите проведоха дебат по темата на 3 февруари. През 2007 г. ЕП прие доклад на своята временна комисия, според който поне 1 245 полета на ЦРУ са преминали през европейското въздушно пространство или са кацали на европейски летища за периода 2001-2005 г. Докладът осъжда също липсата на сътрудничество от много държави-членки и Съвета.
 
ЕП: потреблението на петрол може да се намали чрез преминаване към ядрена енергия. В доклада, който ЕП ще разгледа на 18 февруари, се предлагат редица мерки, които да подсигурят бъдещите доставки на петрол за ЕС. В него депутатите призовават за използването на неконвенционални петролни ресурси, както и за преминаване към транспорт, който не консумира петрол. Според тях потреблението на петрол може да се намали чрез преминаване към ядрена енергия и енергия от възобновяеми източници.
 
Европейска професионална карта за доставчиците на услуги. Според предложението на ЕП европейската карта за доставчиците на услуги трябва да улесни предоставянето на временни услуги на територията на ЕС. Тази карта представлява своеобразен професионален паспорт, който да стимулира свободното движение на доставчиците на услуги. В момента то е често затруднено от различни пречки в държавите членки (като признаване на професионалната квалификация), въпреки директивата за улесняване на професионалната мобилност.
 
Борба и превенция на психичните проблеми в Европа. Европейският парламент ще гласува следващия четвъртък доклад по собствена инициатива относно насърчаването на психичното здраве. Текстът призовава Комисията да предприеме специфични действия и политики за предотвратяването, ранното откриване и лечение на психичните нарушения, особено сред уязвимите групи, като младежи, възрастни хора, жени и имигранти. Тези действия трябва също да подпомогнат тяхното интегриране в образователната система и пазара на труда




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |