В новините
 
24.02.2009 22:49   Новината е видяна 5550 пъти
Преподаватели по информатика "тренираха" MOODLE в БСУ

Той бе посветен на електронното обучение в средното училище, а негов организатор бе Центърът по информатика и компютърни науки на висшето училище, съвместно с Регионалния инспекторат на МОН.

Почти петдесет учители по информатика от областта участваха в семинар в Бургаския свободен университет. Преподаватели от Центъра по информатика и технически науки на БСУ демонстрираха пред педагозите възможностите за проектиране и структуриране на електронен курс, използване на различни ресурси и интерактивни средства за обучение и оценяване.

MOODLE е една от най-популярните платформи у нас и по света за електронно обучение. Нейни ключови предимства са лесен за работа потребителски интерфейс, преведен и на български; голямо многообразие от варианти за публикуване на курсове, тестове, новини и т.н.; осигуряване на on-line връзка между потребители на системата; безплатно разпространение.

„Този семинар е само част от една дългосрочна стратегия на ЦИТН за по-тясна връзка между факултета и средното образование. Без вашата помощ не можем да обучаваме пълноценно студентите, заедно трябва да обсъждаме проблемите“, подчерта пред педагозите проф. Димитър Юдов, декан на ЦИТН.

Ръководството на факултета предвижда семинарите с гимназиалните преподаватели по различни дисциплини – математика, физика, информатика и пр. - да продължат. Специално за бъдещите кандидат-студенти в средата на април факултетът организира Ден на отворените врати. Тогава ще бъдат оповестени и резултатите от конкурса за средношколци. Всеки ученик ще получи и специална студентска книжка, която ще го направи действителен студент, макар и само за един ден.

Източник: в. Фактор





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |