В новините
 
27.02.2009 22:54   Новината е видяна 6029 пъти
Все по-хубава, все по-достъпна ....

И втората административна сграда на Общината стана достъпна за хора с увреждания
Община Бургас изгради рампа за достъп на хора с увреждания пред административната си сграда на ул. „Шейново”№ 24 /Профсъюзния дом/. Обектът беше включен в капиталовата програма за 2008 г. Стойността на изпълнения проект е  29 884 лв.

Рампата отговаря на всички изисквания по Наредба 6 за изграждане на достъпна среда в урбанизираните територии - започва с тактилна пътечка за хора със зрителни увреждания, спазен е необходимият наклон, настилката е от специална незамръзваща материя, изграден е парапет, по нея самостоятелно могат да се изкачват хора в инвалидни колички. Входната врата на административната сграда е подменена с нова, по-подходяща. Монтиран е зумер, който чрез звуков сигнал насочва незрящи хора към входа на сградата.

На адрес „Шейново” № 24 се помещават множество важни институции: общественият посредник на Бургас Таньо Атанасов, общинско предприятие „Общински имоти”, отдел „Социални дейности и трудова заетост”, Дирекция „Инспекция по труда - Бургас”, Дирекция „Опазване на околната среда”, отдел „Култура, маркетинг и реклама”, отдел „Инвеститорски контрол” и др.

Днес /27 февруари/ рампата беше тествана от Светла Манасиева - консултант в Бюро за социално обслужване - Бургас, към Национален център за социална рехабилитация. Тя не скри задоволството си от факта, че вече има осигурен безпрепятствен достъп до сграда и експерти, от чиято помощ се нуждаят много хора с увреждания.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |