В новините
 
04.03.2009 13:37   Новината е видяна 5014 пъти
Честване на Трети март в Европейския парламент в Брюксел
Вчера в Европейския парламент в Брюксел тържествено беше отбелязан националният празник на Република България. По случай 3-ти март българските депутати от всички парламентарни групи и независимите членове на ЕП от България съвместно организираха дискусия и фотоизложба, посветени на живота и делото на Васил Левски. Специален гост беше г-жа Мерсия Макдермот, автор на книгата "Апостолът на свободата".
 
Националният празник на Република България - 3-ти март, беше отбелязан в Европейския парламент в Брюксел с организирането на дискусия и документална фотоизложба, посветени на живота и делото на Васил Левски. Събитието, както и последвалият коктейл, бяха организирани съвместно от всички български депутати в ЕП от парламентарните групи на Европейската народна партия - Европейски демократи (ЕНП-ЕД), Партията на европейските социалисти (ПЕС), Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и независимите членове на ЕП от България.
 
На 3-ти март следобед представянето започна с дискусия на тема "Апостолът на свободата - съвременните европейски ценности в идеите на Васил Левски", в която освен българските депутати участие взеха Стоян Джавезов, председател на фондация "Васил Левски" и главен секретар на Общобългарския комитет "Васил Левски", Дора Чаушева, директор на Национален музей "Васил Левски" в Карлово, проф. Иван Стоянов, преподавател във Великотърновския университет и доц. Димитър Цанев, преподавател в Историческия факултет в Софийски университет. Специален гост беше г-жа Мерсия Макдермот, автор на книгата "Апостолът на свободата" - първият труд на английски език, посветен на Васил Левски.
 
След това беше открита документална фотоизложба за живота на Васил Левски под надслов "Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството". Материалите за изложбата са предоставени от Национален музей "Васил Левски" в Карлово, фондация "Васил Левски" и Общобългарски комитет "Васил Левски".
 
На откриването на фотоизложбата речи по повод националния празник на България произнесоха Атанас Папаризов от името на ПЕС, Владимир Уручев от името на ЕНП-ЕД и Владко Панайотов от името на АЛДЕ. Президентът на Република България Георги Първанов изпрати специален поздравителен адрес




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |