В новините
 
07.03.2009 12:06   Новината е видяна 8102 пъти
Бургаски скандали: Разривът Зартов - Фотев за 2,5 млн.евро

„Момиченце, не ми се дърпай, не съм ти някой балък!“,  тези думи произнесъл почетният консул на Руската федерация в Бургас и ексслужител на МВР Тонко Фотев, докато бъркал в гащичките на 20-годишната красавица Анна Качарава, обявена за „лице на Бургас 2007“. Това е истинската й фамилия. Анна е една от петте дъщери на рускинята Мария Качарава, но не и на бизнесмена Ивайло Зартов, който трябваше да построи с руски пари тузарския туристически комплекс „Инглиш вилидж“ край село Димчево за милиони евро. Стартът на строежа почна през 2006г.с появата на сем.Зартови тук и с изкупуването от тях на парцели в землището на запустялото село. Досега цифром и словом на голата поляна са вдигнати десет двуетажни къщи, осем от които на груб строеж. 
 Преди седмица Анна шокира бургазлии с пресконференция от столичния хотел „Хилтън“, че близо три пъти по-възрастният Фотев е блудствал с нея в тоалетната на фитнеса, който заедно посещавали, причаквал я с колата си и я притискал да му „пусне“. Тя обаче не си спомни дали сексиздевателството е било преди една или повече години. Била много потисната от случилото се, но си мълчала. Сега решила да говори, защото разбрала на какъв тормоз е било подложено семейството й от страна на консула, когото тя приемала за близък приятел на баща й.
 Фотев е известен в града не толкова като дългогодишен шеф на полицията, колкото като най-верният приятел на екскмета Йоан Костадинов. Също и като човек с изключително сдържано поведение и с премерени обноски. Нещо по-конкретно – няма жена в Бургас, която да си спомня някога да е получавала комплимент от този железен мъж, който дори не умее да се усмихва. На публични места Фотев винаги се появява със съпругата си Марияна, тя два мандата беше шефка на културата в общината. Имат дъщеря, която е на годините на Анна.
                                   В началото на февруари, месец преди гнусния дипломатически скандал с моминските гащички на доведената дъщеря, се разбра, че българският партньор  на руснаците от „Инглиш вилидж“ ООД - Ивайло Зартов, е изключен от фирмата, защото му се губи седемцифрена сума в евро. Разбра се още, че тук е бил самият депутат от Руската Дума Генадий Гудков и че инвестицията е свързана с влиятелни хора от неговото обкрюжение. Понесоха се слухове, че дните на Зартов са преброени, защото нямал обяснение в какво е вложил чуждите пари.  Заговори се за липсващи близо 2,5 млн. евро, които руснаците са пращали на траншове с обещания от българска страна, че ще развиват луксозен ловен и риболовен туризъм и от цял свят богаташи ще купуват построените им къщи.
За тия две години Зартов се прочу като велик благодетел, спонсорираше обществени изяви и помагаше на бедните. Яви се и на местните избори за съветник, но не успя. След краха на Йоан Костадинов настъпиха и черните му дни. Така се стигна до перверзията с блудството. Прокуратура и МВР засега мълчат. Очаква се днес в столицата да избухне поредна серия от скандала.  
В сряда  наш екип посети главния офис на Зартов в НТС - срещу Водната палата. Заварихме оборудването там в пълен безпорядък, компютри и монитори, папки с документи, бяха разхвърляни по пода, бюрата разглобени. Възрастен човек, който пълнеше някакви кашони заяви, че Зартов и дъщеря му Анна са в София. В съседните помещения, пред които висят табели на още четири Зартови фирми и негово читалище, заварихме две от дъщерите – Маша и Нина, те обаче се разстроиха при вида ни и ни изведоха навън. Вътре бяха и две служителки, които също отказаха легитимация. Успяхме да се свържем с Ивайло Зартов по телефона. Той обеща, че ще ни осигури и разговор с Анна, за да разберем как се чувства след пресконференцията. Но не спази уговорката до редакционното приключване на броя.  
 
  
----------------------------------------------------------------
Фотев се прави на ощипана мома
Срещу мене е руската мафия, а той е част от нея,  казва бизнесменът Зартов
 
 Г-н Зартов,  започна ли Върховна касационна прокуратура  работа по жалбата на Анна?
 Да, прокуратурата си върши работата. Имаме големи надежди държавата да се вземе в ръце и да се изяснят нещата. Защото ако това не беше почетния консул, а бай Драган или бай Хасан, отдавна  щеше да дава интервюта от следствения арест.  Жалбата на Анна е заведена под №3302 от 27.02.09. Защото през цялата 2008г. аз и семейството ми бяхме заплашвани физически и психически тормозени под различни форми, и всичките милиционерски. Има факти и документи как съм заплашван. Моето търпение, уважение и приятелство беше използавано за друго от страна на Гудков и почетния консул Фотев, а за мен те бяха еталони, вярвах им безпрекословно.
 С чии пари купувахте земята в Димчево, за да строите огромния комплекс  - с ваши лични или ви ги превеждаха руските партньори? /тук връзката прекъсва, след малко успяваме отново да се свържем/ Г-н Зартов питам Ви колко евро вложихте общо в покупката на земята и строежа на къщичките до този етап, чии са парите, за колко декара говорим? 
 Аз в момента също ви записвам и ще използвам записа, ако не предавате точно думите ми. Това е фирмена тайна, на моите съдружници мога да дам такъв отговор, но те се правят на три и половина. Публична информация е количеството на земята.
 Вие не помните ли?
 Чукнете в интернет на „Инглиш вилидж“, водят му се 360 или 400-500 декара. Аз нищо не мога да правя с тях,  защото не съм управител, новите управители от 3 февруари са снахата на Гудков - Юлия и едно момче от Варна – Роман. Аз обжалвам фалшивото решение на общото събрание, което на 19 февруари ме е изключило, то е станало във Варна. Защо във Варна, не знам, като можеха и от Москва да ги направят тия работи. Защото тези хора имат много връзки, много неща могат!
 Защо сте в София?
 Ще изнесем тук още много мегаскандални с почетния консул на Русия и с депутата Гудков, както и ще разкрием участието в тях на други интересни и известни личности.
 Това е игра с огъня,  адвокати имате ли?
 Имам добри адвокати, но и много добри доказателства имам -  на хартия са, цяла година съм ги събирал. Те мислеха, че няма как да отреагирам на тормоза. Но всичко ще го съобщавам в София, защото в Бургас медиите са платени и свободното слово не е свободно, когато говориш за нещо толкова гнусно и гадно - да бръкнеш в гащичките на едно момиче и после да казваш, че това било свързано с някакви протоколи и фирмени дела. Значи можеш да бъркаш в гащите на децата и да си мислиш, че хората няма да разберат, ли?!
 Анна ще издържи ли на детектор на лъжата? Може ли да посочи дата и  приблизителен час на блудството с нея, някакви свидетели, било е преди повече от година и половина?
 А-а не, не така! Нека първо почетният консул да го сложат на детектор на лъжата, да мине пръв! После Аня. И да не се оправдава, че на тая дата може да се окаже, че е бил в чужбина. Половин година с него ходехме всеки ден от 7 часа на фитнеса/на стадион „Нафтекс“-б.р./, ние вземахме ключа от пазача, всичко се знае. После ходехме на разходка по алеята/в Морската градина -б.р./. Ще ми се прави сега на ощипана мома! Обикновен гласоподавател бил, не участвал с мене на избори. Бяхме двамата и в тайния, и в открития щаб на Йоан Костадинов. В центъра на епицентъра на изборите 2007-а!
 Бяхте обявен за благодетел №1,  раздадохте много пари  под формата на дарения. Имате ли точен отчет на сумите?
 Не знам за колко са, ще ви ги дам да ги сметнете вие.
 Приблизително?
 Друго интересно мога да ви покажа – че съм превеждал на почетното  руско консулство пари –  дарения и като консултации, които ми е давал. Я да видим какви консултации ми е правил той/Тонко Фотев-б.р./ на мене, че ми е вземал по 5 хил. лв. за услугата, по 10 хил. лв. и т.н. Дадох на едно момиченце Ванеса други 10 хил.лв. да го пратим в Германия да лекуват очичките му, а се оказа, че това била пременничката му.  После го разбрах, бях шокиран. Той толкова ли е беден, че от мене взе пари?! Горкото детенце, то не е виновно, че има такъв чичо. Всеки ден сега ходя по жълтите павета – между  президентството, МС, БНБ и националния предизборен щаб на моята партия ДСХ, подготвям се и за избори. Правя всеки ден нови структури и не се крия, на публични места съм, да ме виждат хората.
 Тези думи ме навяват на мисълта, че ако не сте на публично място, може да ви се случат неща, които сме гледали във филмите за мафията.
 Така е, това си е баш руската мафия, но в случая има и българско участие, защото почетният консул е българин. Темата за унищожаването на моето семейство отприщи признанията на Аня, досега тя не допускаше, че моят най-добър приятел Тонко стои зад цялата манипулация - защото заканите „ще ви изселя и ще ви унищожа“ не са измислени.
 Запис имате ли?
 Яня да ходи с магнетофон ли искате?! Ако на вашата дъщеря се случи нещо подобно – на тоя човек ли ще вярвате или на детето си.
 Разпитаха ли я вече във ВКП?
 Не, чакаме. И това е една от причините да сме в София с нея и с майка й.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Зартов ще пробва покушение върху себе си
Ще заведа дело за клевета, но ще го изчакам още малко, предупреждава дипломатът   

 Г-н Фотев, защо повече от седмица не оповестявате официално становище по скандално изнесените твърдения на 20-годишната Анна Зартова. Така пораждате съмнения за непочтеност у хората, които не Ви познават?
 Това са долнопробни инсинуации, показващи морала и цинизма на този човек. Г-н Зартов не се посвини да включи в мръсната си кампания и дъщерята на своята съпруга, защото това не е негова дъщеря. Предполагам, че той няма да спре до тук, ще стигне далече.
 Вие сте бивш висш служител от системата на МВР и щом използвате  тези квалификации сигурно разполагате с данни за Ивайло Зартов,  с които компетентните органи да го сложат там, където му е мястото. Защо не ускорите процеса?
 Има достатъчно данни, така е, скоро ще излезе истината наяве - кой  къде е бил, с какво се е занимавал, с кого се е срещал, с какво се занимава сега. Това ще стане достояние на широката общественост, сигурен съм в компетенцията на органите, които работят по случая.
Тече разследване във връзка с жалбата на бившите партньори на г-н Зартов от „Инглиш вилидж“ за присвояване на приблизително  2,5 млн. евро, но това  не е всичко, защото има и други суми, които е взел, но все още не са доказани от собствениците на фирмата. За  тези средства те също ще настояват да получат отговор къде са. Затова, познавайки манталитета на г-н Зартов, смятам, че той ще продължи с лъжите и клеветите. Ще го изчакам още малко. Целта е да бъда дискредитиран като почетен консул на Руската федерация, да ме залеят с клевети, за да отклони вниманието от истинския си проблем.
 Той, съпругата му Мария и Анна са в столицата. Казват, че имат подкрепата на изключително важни представители на държавните институции, в т.ч. и на президентството. Знаете ли подробности от тези срещи на жълтите павета?
 Аз нямам такива позиции, каквито твърди той, че има. Аз съм скромен бизнесмен, който представлява в Бургас и почетното консулство на Русия. Служил съм 20 години в МВР - честно и достойно, без нито нито едно наказание. Няма как хора като г-н Зартов да извадят мен и семейството ми от равновесие. Зная предварително всеки негов ход.
 Зартов каза, че в петък/днес/ ще изнесе на пресконференция в София нови важни доказателства затова, че е бил подложен от Вас и бившите му съдружници на системен психически тормоз, ще покаже документи колко пари е дал лично на Вас - оформени като дарения и консултанстки услуги. Говори за суми от по 5 и 10 хил.лв., давани многократно.
 Многократно?! Не е така. Да, г-н Зартов е дарявал за някои от важните обществени събития като дните на руската култура, за гостуването на ансамбъл „Александров“,  ансамбъла на кубанските казаци, за панорамата на руското кино, за дните на Пушкин, за изложби, детски мероприятия. Давал е по 3 или по 5 хил.лв. Но всички те са с предварително писмо,  което аз съм изпращал като уведомление и за съгласуване с руските му партньори. Тези суми са превеждани на почетното консулство, не на мен лично. Всичко е документирано, не съм приемал пари на ръка. Смятам, че бившите му съдружници в Москва ще потвърдят факта, че той ги е питал за всеки такъв превод. Като виждам накъде е тръгнал, предполагам, че ще направи чудовищна спекулация и с едно болно дете, което се роди сляпо и с инсулт. Момиченцето е на моя племенница и за това той разбра от личен разговор между  нас двамата. Сам настоя да помогне с 10 хил.лв. за лечението. После този жест беше широко огласен като негов личен пиар във всички медии - едва ли не като негова грандиозна хуманитарна акция. Всички го хвалеха.
 Какъв е бизнесът Ви, г-н Фотев?
 Имам няколко фирми -  туроператорска, за покупко-продажба на недвижимо имущество, за независим стоков контрол – чрез последната обслужвам няколко големи предприятия, сред тях са „Лукойл Нефтохим“, „Победа“ и др. Имам юридическо образование, завършил съм и 2-годишната академия за ръководни кадри в МВР.
 Имате ли земя в Димчево, тя води ли се на Ваше име и с каква цел я придобихте?
 Да, имам - 73 или може би 75 декара. По-голямата част не е в регулация, реалната й цена е не повече от 1000 лв. на декар. Купих земя край Димчево, защото имах информация, че там се настаняват испански инвеститори, както и че руснаците проявяват интерес. Смятах да инвестирам или в последствие да я продам на по-високи цени, за да спечеля.Бизнесът ми е чист, проверяван съм и съм готов  отново да ме проверяват.
 Близо две години Вие и бившият кмет Йоан  Костадинов показвахте близостта си със Зартов, тя е публично известна. Защо не го проверихте, за да не стигате дотук?
 Историята е много дълга и ще се разбере за нея след известно време. Г-н Зартов ми беше представен официално от неговите съдружници като човек, който ще ръководи тук голяма руска инвестиция! В това му качество аз го запознавах с хората от града и помагах да изгражда контакти. Той беше световно неизвестнен, когато пристигна в Бургас.
 Много сте пестелив откъм биографията му, щадите го. Вярно ли е, че имал тъмно минало в чужбина, в Чехия бил съден за криминално престъпление. Странен конгломерат като произход са и 5-е му дъщери?
 Известни са ми много факти, когато му дойде времето ще бъдат изнесени. Въпреки опитът да се нанесе удар върху семейството ми, аз няма да ги оглася. Зная кой дирижира и гадната кампания срещу мен в интернетфорумите. Лъжата ще излезе наяве. 
 Пожелавате ли му да е жив и здрав, за да  види всичко това? Носят се зловещи слухове, че днешните му действия са отчаян опит да  шуми около себе си, за да избегне екзекуцията заради липсващите милиони.
 Желая му да е жив и здрав. Смятам обаче, че ще последат  нови инсценировки - покушение върху себе си или върху друг човек от семейството му.  Аз ще заведа дело за клевета, очаквам и другите му изявления, срещу всяко от тях ще има моя реакция, но по законен начин - без цинизми и простащини. Сигурен съм, че никой от руските му партньори няма да прибегне до физическо унищожение, те преследват интересите си по законен ред. Не може Генадий Гудков -  депутат от Руската Дума, зам.-председател на Комсията по национална сигурност и парламентарната група за дружба с България  да постъпи по друг начин.
 Ако се окаже, че за липсващите милиони евро има протоколи за дарения, какво ще го правят? Той е раздавал из цяла България. Онзи ден видях документ, че жена му е подарила 10 хил.лв. за камбанария на Голямо-Буковския манастир, която обаче не е построена.
 Даренията са много интересни, но по-важното е откъде е имал парите, за да ги раздава, интересно е какъв е тук бизнесът му. Няма да може да ви отговори.
 На втория етаж в сградата на НТС срещу Водната палата висят табелите на поне 5 негови фирми. Заварих там да работят хора, но никой не пожела да се легитимира, изгониха ме.
 Можеха да ви кажат, че парите им за заплати ги превежда той. Нещо като с чужда пита майчин помен. От този човек можеш всичко да очакваш -  той засегна най-тънката струна, аз съм родител и имам дъщеря. Оттук нататък каквото и да направи, не може да ме изненада. Защото това за мен беше най-мерзкото, което може да роди един болен мозък.
 Допускате ли, че някой го е насочил, помогнал му е да съчини тая перверзия с блудството? 
 Той разполага с много пари, може много да купи и да е купил такива хора, които могат да го насочват. Би могло да се провери кой е получил най-много и продължава да получава от него, за да
се направи извода, до който искате да стигнете.

Източник: в-к ФАКТОР
http://factor-bs.com/news-7723.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |