В новините
 
24.03.2009 13:21   Новината е видяна 4831 пъти
Започнаха снимките на документалния филм посветен на големия бургаски поет Христо Фотев

 „Започнаха снимките на документалния филм посветен на големия бургаски поет Христо Фотев”, заяви писателят и режисьор на филма Александър Томов на пресконференция в Община Бургас. Той сподели, че до момента са заснети кадри от бургаската гара и пристанището. Заснемани ще бъдат и културните прояви Дни на Фотев, които Община Бургас организира по случай 75 – годишнината на поета. Той сподели, че документалната лента трябва да е готова до края на май и призова всеки, който има запазени кадри и снимки на поета, които биха помогнали да се реализира филма да се позвъни на телефон 0887 847 828.  

Честването на поета стартира още на 20 март, петък, в ДТ „Адриана Будевска” с музикално – поетичния спектакъл по стихове на Христо Фотев „Приемам възхитителния риск...”. 

По време на разговора, стана ясно, че на 23 март от 18.00 часа в Младежкия културен център ще се проведе спектакълът „Бях на самия връх на мойта младост”. На срещата ще присъстват творци – колеги и приятели на Фотев – проф. Георги Чалдъков, проф. Иван Караньотов и писателят Александър Томов, които ще се срещнат и разговарят с ученици от бургаските училища. По време на спектакъла гостите и участниците ще видят запазени документални кадри на поета и ще станат свидетели на двете изложби на Вяра Стефанова – „Фотеви мигове” /фотографии/ и експозицията „Сред автографите на  Христо Фотев”. 

На 25 март /сряда/ в деня, в който е роден Христо Фотев, отново в шест следобед пред паметника на поета в Морската градина на Бургас ще бъдат поднесени цветя и ще бъде изнесен музикално – поетичния спектакъл „Аз искам да повярвам, че съм жив...”. 

Последната проява от поредицата инициативи посветени на Фотев ще бъде на 30 март от 12.00 часа в Клуба на ученика в СОУ „Константин Преславски”. Литературният клуб към училището ще отбележи годишнината с музикално – поетичния фестивал „Христо Фотев –  поетът на Бургас”. Гост на честването ще бъде бургаската поетеса Венда Райкова. 

На срещата присъстваха още заместник – кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, авторът на фотоизложбата „Фотеви мигове” Вяра Стефанова и реализаторите на музикално-поетичния спектакъл „Аз искам да повярвам, че съм жив...” Георги Райков и Пламен Каров. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |